Τα Χριστούγεννα ήταν τέλεια. Βρεθήκατε ξανά με την ευρύτερη οικογένεια, την παρέα, τα αγαπημένα πρόσωπα. Και φυσικά, το απολαύσατε. Πιθανόν να του “δώσατε και κατάλαβε” στη γαλοπούλα και τα υπόλοιπα εδέσματα, ενώ ίσως να ήσασταν και λίγο πιο ελαστικοί από όσο θα έπρεπε στο καλό κρασί και στα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ.

Το αποτέλεσμα; Την επομένη των Χριστουγέννων νιώθετε ότι δεν είστε στο 100% σας, σωματικά και πνευματικά. Με δεδομένο ότι πλησιάζει μία ακόμη μοναδική περίσταση σε λιγότερη από μία εβδομάδα, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα γενναίο recharge. Δείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί πώς θα το πετύχετε.

 

Recharging… 30%

(ύπνος)

Το πρώτο βήμα για να ξαναγεμίσουν οι άδειες μπαταρίες είναι ο ύπνος. Το πιθανότερο είναι ότι είτε καθώς τυλίγατε δώρα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ή καθώς κάτσατε μέχρι αργά σε κάποιο εορταστικό πάρτι, στερηθήκατε κάποιες σημαντικές ώρες ύπνου αυτό τον μήνα.

Να σημειώσουμε ότι πέρα από τη φυσική κόπωση, η στέρηση ύπνου μπορεί να επιβαρύνει  το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τον τρόπο που το κάνει το χρόνιο στρες και, μακροπρόθεσμα, να αυξήσει τις πιθανότητές διαβήτη, υπέρτασης, κατάθλιψης ή παχυσαρκίας.

Ετοιμαστείτε για το 2022, με έναν γεμάτο ύπνο 8 ή 9 ωρών, κάθε νύχτα.

 

Recharging… 60%

(ενυδάτωση)

Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει τη διάθεσή σας και το επίπεδο ενέργειάς σας. Πόσο μάλλον η αφυδάτωση που πιθανώς έχετε μετά από την έντονη ζωή των προηγούμενων εορταστικών ημερών! Για αυτό, μέχρι την Πρωτοχρονιά, προσπαθήστε να πίνετε δύο με τρία λίτρα νερό την ημέρα (ακόμα και όταν δεν διψάτε) για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

 

Recharging… 75%

(τακτοποίηση – οργάνωση)

Οι μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι οι καλύτερες μέρες για να διαβάσετε όλα τα email που εκκρεμούσαν (για κάποιους μπορεί να φτάνουν και τα εκατοντάδες) και να καθαρίσετε όλα τα inbox σας (mail, Facebook, LinkedIn κλπ). Με την ευκαιρία διαγραφείτε και από newsletter που ποτέ δεν ανοίγετε.

Επιπλέον, πέρα από τον ψηφιακό κόσμο, οργανώστε και τακτοποιήστε το γραφείο σας. Αρχειοθετήστε όλες εκείνες τις αποδείξεις της χρονιάς από τηλέφωνα, κοινόχρηστα, ενέργεια και τόσα ακόμα. Κάντε τον προσωπικό χώρο εργασίας σας, σαν καινούριο.

Και συνεχίστε εκτός γραφείου. Φτιάξτε εκείνη τη ραγισμένη οθόνη. Αλλάξτε μπαταρίες στα ρολόγια. Αντικαταστήστε εκείνο το κουμπί που εκνευριστικά λείπει από το παλτό. Απαλλαχθείτε από τα προϊόντα ομορφιάς που ποτέ δεν χρειαστήκατε. Και τόσα άλλα.

Αυτές οι μικρές, καθημερινές, “γήινες” δραστηριότητες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

 

Recharging… 90%

(βόλτα στη φύση)

Με τις μέρες να είναι τόσο μικρές και τη θερμοκρασία ιδιαίτερα χαμηλή, μια βόλτα σε εξωτερικούς χώρους ίσως να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Ωστόσο, η βόλτα ανάμεσα στα δέντρα και τη φύση μπορεί να γίνει ένας από τους απλούστερους τρόπους γρήγορης επαναφόρτισης.

Το να περνάτε χρόνο στη φύση (ακόμη και ένα πάρκο στην πόλη αρκεί) όχι μόνο θα σας ανεβάσει τη διάθεση και θα μειώσει το άγχος, αλλά μπορεί επίσης να έχει και σωματικά οφέλη. Η μυρωδιά του δάσους και τα phytoncides, τα “αιθέρια έλαια” του ξύλου (ευεργετικές χημικές ουσίες που εκπέμπουν τα δένδρα) θα μειώσουν τα επίπεδα ορμονών του στρες στον οργανισμό σας. Κάντε λοιπόν recharging με ένα “forest bathing”!

 

Recharging… 100%

(παρέα με φίλους)

Μα… δεν είσαστε συνεχώς παρέα με φίλους όλες τις γιορτές; Όχι ακριβώς, είστε περισσότερο παρέα με γνωστούς. Όμως, για αυτές τις λίγες ημέρες, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, συναντηθείτε, μιλήστε και ανοίξτε τις καρδιές σας στους πραγματικούς σας φίλους. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε recharging.

Κάνατε όλα τα παραπάνω; Συγχαρητήρια, είστε 100% recharged! Καλή Πρωτοχρονιά!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!