Τραγουδάτε στο μπάνιο; Ίσως δεν το κάνατε μέχρι τώρα, αλλά εάν είστε νέα μαμά, σίγουρα πλέον τραγουδάτε στο μπάνιο του μωρού σας. Και φυσικά του μιλάτε, καθώς το καθαρίζετε με φροντίδα, και παίζετε ασταμάτητα μαζί του. Το μπάνιο με το μωράκι σας, όταν γίνεται σωστά, είναι μια υπέροχη και χαλαρωτική εμπειρία.

Πώς μπορείτε να την κάνετε ακόμη καλύτερη; Δείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί τα απαραίτητα αξεσουάρ για την ώρα του μπάνιου και τραγουδήστε και εσείς…

Μπανάκι μωράκι!

 

Μπανιεράκι

Είναι αλήθεια ότι ένα σαπουνισμένο μωρό γλιστράει δεν μπορεί να κρατηθεί εύκολα. Για αυτό άλλωστε, πολλοί γονείς, ιδιαίτερα νέοι, αναλαμβάνουν το μπάνιο του μωρού μαζί. Δύο ζευγάρια χέρια είναι καλύτερα από ένα, για παν ενδεχόμενο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η πρώτη σας προτεραιότητα στο μπάνιο του μωρού οφείλει να είναι ένα μπανιεράκι.

Οι επιλογές σε υφή, σχήμα, λειτουργία, κλπ είναι κυριολεκτικά χιλιάδες, σε βαθμό που είναι πολύ πιθανό να μπερδευτείτε. Για να σας βοηθήσουμε, αναφέρουμε τους δύο τύπους μπανιερών που γενικά υπάρχουν:

  • Μπανάκι στο νεροχύτη. Ενδείκνυται για μητέρες που αναρρώνουν μετά από καισαρική τομή. Κατασκευασμένο συνήθως από σφουγγάρι ή ύφασμα, επιτρέπει στο μωράκι να φωλιάζει μέσα στον νεροχύτη του μπάνιου ή της κουζίνας. Γενικά εύκολο στη χρήση και ιδιαίτερα πρακτικό για μικροσκοπικά, πρόωρα μωρά. Εύκολο και στην αποθήκευση.
  • Μπανάκι άλλου τύπου. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μπανάκι που συνήθως χωρά το μωρό μέχρι τον έκτο μήνα, το κλασικό μωρουδιακό μπανάκι μπορεί να χωρέσει το παιδί μέχρι τα δύο χρόνια. Συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό για να καθαρίζεται εύκολα, μπορεί να διαθέτει αφαιρούμενους ιμάντες, που εμποδίζουν το μωρό να γλιστρήσει.

 

Θερμόμετρο μπάνιου

Το χέρι σας δεν είναι πάντα το καλύτερο θερμόμετρο, ειδικά εάν έχετε ιδιαίτερη αντοχή ή σας αρέσει το ζεστό ή πολύ ζεστό νερό. Ένα ψηφιακό θερμόμετρο μπάνιου (που μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο, καβουράκι, αστέρι κλπ) είναι μία σωστή επιλογή για το μπανάκι του μωρού. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού; Όση και η θερμοκρασία του σώματος, περίπου μεταξύ 36 και 37 βαθμών Κελσίου.

Επιπλέον, μην αμελείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία αέρα του ίδιου του δωματίου του μπάνιου. Το μωρό σας δεν θα νιώσει ευχάριστα ούτε μέσα σε ένα παγωμένο χώρο, ούτε μέσα σε ένα καυτό. Σε γενικές γραμμές, μία ευχάριστη θερμοκρασία γύρω στους 21- 22 βαθμούς Κελσίου είναι ιδανική.

 

Κανάτα ξεβγάλματος

Το πολυπόθητο “όχι πια δάκρυα” για το μωράκι σας γίνεται πραγματικότητα στο μπάνιο του με μία κανάτα ξεβγάλματος. Θα σας επιτρέψει να ρίξετε νερό στο κεφαλάκι του μωρού χωρίς να πέσει στα ματάκια ή το στοματάκι του. Προτιμήστε μία κανάτα ξεβγάλματος με εργονομική λαβή και με ελαστικό και μαλακό χείλος ώστε να ακουμπά και να προσαρμόζεται στο παιδικό μέτωπο. Καλό θα ήταν να έχει μεγάλη χωρητικότητα για να ξεβγάζετε τα μαλλιά του μωρού γρηγορότερα.

 

Πατάκι μπανιέρας με βεντούζες

Η ασφάλεια του μωρού είναι πάνω από όλα, ακόμη και πάνω από τη διασκέδαση στο μπάνιο. Ένα πατάκι μπανιέρας με βεντούζες θα δημιουργήσει ασφαλές περιβάλλον για το μωράκι σας, εξασφαλίζοντας τόσο την απόλαυσή του όσο και το ότι δεν θα χτυπήσει το κεφαλάκι του.

 

Φυσικά σφουγγάρια

Το δερματάκι του μωρού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και έχει την τάση να τραυματίζεται και να ερεθίζεται εύκολα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία του μωρού τον πρώτο χρόνο της ζωής του είναι το σύγκαμα. Για αυτό τον λόγο, σας συνιστούμε στο μπάνιο του μωρού να χρησιμοποιείτε φυσικά σφουγγάρια που είναι απαλά και φιλικά με το δερματάκι του.

Καλό είναι να έχετε τουλάχιστον δύο σφουγγάρια, ένα για το κάτω μέρος του μωρού και ένα για το υπόλοιπο σώμα. Μην αμελείτε να τα αλλάζετε περιοδικά, καθώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ενδέχεται να αρχίσουν να φιλοξενούν βακτήρια ή μικρόβια.

 

Πετσέτα με κουκούλα

Το μπανάκι τελειώνει, αλλά η φροντίδα ποτέ! Όταν ολοκληρωθεί το πλύσιμο του μωρού, έρχεται η ώρα να το στεγνώσετε. Προτιμήστε μία πετσέτα με ενσωματωμένη κουκούλα για να τυλίξετε γρήγορα το σώμα και το κεφαλάκι του μωρού χωρίς να κρυώσει. Κατά την αγορά της πετσέτας, δώστε ιδιαίτερη σημασία στο υλικό κατασκευής. Η πετσέτα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απορροφητική, απαλή στην αφή, και παράλληλα υποαλλεργική και αντιβακτηριακή.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!