Τα προϊόντα αντιγήρανσης είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Διατίθενται για όλες τις ηλικίες, αφορούν όχι μόνο το πρόσωπο, τα μάτια και τον λαιμό, αλλά κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος, προσφέρουν σύσφιξη, ανάπλαση και αναζωογόνηση, και περιέχουν πληθώρα υλικών, αρκετά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σπάνια και ακριβά.

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μία ουσία, η οποία είναι παντού γύρω σας, είναι σχεδόν δωρεάν, και είναι έτσι κι αλλιώς κάτι που προσλαμβάνετε, μπορούσε να καθυστερήσει τη βιολογική γήρανση κατά αρκετά χρόνια; Θαύμα;

Όχι, απλά νερό.

Οι ευεργετικές συνέπειες της ενυδάτωσης τόσο στην υγεία, όσο και στην καθυστέρηση της βιολογικής γήρανσης, αρχίζουν να έρχονται στο φως, μετα από νέες έρευνες και μελέτες από τους επιστήμονες. Δείτε περισσότερα στο άρθρο μας που ακολουθεί.

 

Η έρευνα

Η έρευνα για τη σχέση της ενυδάτωσης με την καθυστέρηση της βιολογικής γήρανσης δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ακαδημαϊκό περιοδικό eBioMedicine, ένα ιατρικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης, μέλος του έγκριτου The Lancet Discovery Science.

Το eBioMedicine, μαζί με το αδελφό περιοδικό του eClinicalMedicine, δημοσιεύουν σημαντικά πρώιμα στοιχεία που βοηθούν τους ερευνητές και τους κλινικούς ιατρούς να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες στη δυνατότητα βελτίωσης της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, χρησιμοποιώντας δεδομένα υγείας που συλλέχθηκαν από 11.255 ενήλικες σε μια περίοδο 30 ετών, οι ερευνητές ανέλυσαν τις σχέσεις μεταξύ των επιπέδων νατρίου στο αίμα (τα οποία αυξάνονται όταν μειώνεται η πρόσληψη υγρών) και διαφόρων δεικτών υγείας.

Διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες με επίπεδα νατρίου στο αίμα πέρα από το υψηλότερο όριο του φυσιολογικού εύρους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια προχωρημένης βιολογικής γήρανσης από εκείνους με κανονικά επίπεδα νατρίου.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Αναγεννητικής Ιατρικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονα και Αίματος των ΗΠΑ Natalia Dmitrieva, Ph.D “τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η σωστή ενυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να παρατείνει μια ζωή χωρίς ασθένειες”.

 

Προηγούμενες έρευνες

Η νέα έρευνα έρχεται ως συνέχεια προηγουμένων που συνέδεσαν τα υψηλότερα επίπεδα νατρίου με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς και προηγουμένων ερευνών σε ποντίκια. Οι τελευταίες είχαν καταδείξει ότι ο δια βίου περιορισμός του νερού αύξησε το νάτριο στο αίμα των ποντικιών κατά 5 millimoles ανά λίτρο και μείωσε τη διάρκεια ζωής τους κατά 6 μήνες (που ισοδυναμεί με περίπου 15 χρόνια ανθρώπινης ζωής).

 

Η ενυδάτωση ασπίδα απέναντι σε χρόνιες ασθένειες

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω έρευνα δίνει βάσιμες ελπίδες και για την ενυδάτωση ως ασπίδα απέναντι σε χρόνιες ασθένειες, όπως άνοια, διαβήτης, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, περιφερική αρτηριακή νόσος, χρόνια πνευμονική νόσος κ.α. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας εδώ.

 

Αντιγηραντικά οφέλη της ενυδάτωσης

Πέρα από τη βιολογική, “εκ των έσω” γήρανση, η τακτική κατανάλωση νερού προσφέρει επιπλέον αισθητική βελτίωση στην επιδερμίδα μας. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και το κάνει να φαίνεται καλύτερο και πιο υγιές. Μπαίνοντας σε ένα σοβαρό πρόγραμμα ενυδάτωσης, θα παρατηρήσετε τα εξής:

  • Λιγότερες ρυτίδες. Το νερό δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει ή να εξαφανίσει εντελώς τις ρυτίδες, αλλά τις κάνει να φαίνονται λιγότερο εμφανείς. Το πλήρως ενυδατωμένο δέρμα έχει μια ελαφρώς πιο σφριγηλή, πιο γεμάτη εμφάνιση, που κάνει τις ρυτίδες και τις γραμμές να φαίνονται λιγότερο έντονες και δημιουργεί μια πιο νεανική αισθητική.
  • Λαμπερή όψη. Το νερό απομακρύνει αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα, με αποτέλεσμα να βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματός σας. Πολλοί άνθρωποι που αυξάνουν την πρόσληψη νερού αναφέρουν με ενθουσιασμό (και το δείχνουν στο Instagram!) τη νέα τους λαμπερή όψη. Κάποια άτομα έχουν επίσης αναφέρει ότι η αύξηση του πόσιμου νερού είχε ως αποτέλεσμα λιγότερη ακμή.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!