Έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πολλές φορές είναι επώδυνη. Μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση αμέσως. Πού πηγαίνει το μυαλό σου; Προφανώς στην περίοδο. Όμως, η αποτρίχωση, που είναι το θέμα αυτού του άρθρου, δεν πηγαίνει πίσω! Μεταξύ μας, παίρνει ίσως το πρώτο βραβείο “εκνευρισμού” και αγγαρείας, όσον αφορά τη γυναικεία περιποίηση.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα το καλοκαίρι, καθώς δεν έχεις πλέον και πού να κρυφτείς. Τα καλσόν είναι πακεταρισμένα στα βάθη της ντουλάπας και τα παντελόνια – πόσα παντελόνια θα φορέσεις πια αυτό το καλοκαίρι; Μην ανησυχείς όμως! Σκέψου έξυπνα, πάρε μια βαθιά ανάσα (και ένα ξυραφάκι) και διάβασε στο άρθρο μας που ακολουθεί όλα τα tips για την καλοκαιρινή αποτρίχωση ποδιών!

 

Γρήγορη λύση

Κάποιες φορές ξεχνιέσαι. Οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται η μία μετά την άλλη, και τα projects στο γραφείο ή τη σχολή μεγαλώνουν συνεχώς. Guess what; Μαζί τους μεγαλώνουν και οι τρίχες στα πόδια σου. Όταν έρθει λοιπόν η στιγμή που η παρέα θα σε πάρει να πάτε στη θάλασσα και κοιτώντας κάτω θα πεις “όχι, δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν!” έχε ένα ξυράφι δίπλα σου.

Πρώτη κίνηση: ανάβεις τον θερμοσίφωνα για λίγα λεπτά. Χρειάζεσαι ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι τρίχες και να μη μετατραπούν τα πόδια σου σε βίντεο με υπότιτλο “προσοχή – σκληρές εικόνες”. Στη συνέχεια, άπλωσε τζελ ξυρίσματος, αφρό ξυρίσματος ή κρέμα και ξύρισε τα πόδια σου με αντίθετη φορά από αυτή της τρίχας. Το ξυραφάκι, πάντα απαλά!

 

Μακροχρόνια λύση

Η γρήγορη λύση που περιγράψαμε παραπάνω έχει βέβαια ένα μειονέκτημα: σε 2 με 3 ημέρες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι τρίχες θα κάνουν την επανεμφάνισή τους. Εάν λοιπόν θέλεις να πάρεις το θέμα της καλοκαιρινής αποτρίχωσης πιο ζεστά, σου προτείνουμε το ζεστό κερί.

Το ζεστό κερί θα κολλήσει σταθερά πάνω στις τρίχες, οι οποίες μετά το τράβηγμα θα αφαιρεθούν από τη ρίζα. Με αυτή τη μέθοδο, υπολόγισε ότι οι τρίχες θα κάνουν την επανεμφάνισή τους μετά από 4 περίπου εβδομάδες, χρόνος αρκετός για να προγραμματίσεις τις διακοπές αλλά και τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις!

 

Καθαρή λύση

Εάν οι αφροί, τα τζελ, οι κρέμες και το κερί σου φαίνονται κάπως old school και “βάρβαρα”, τότε είσαι πιθανότατα ο τύπος που θα προτιμήσεις την… καθαρή λύση. Μιλάμε για τη γυναικεία αποτριχωτική μηχανή. Αυτό το θαύμα της τεχνολογίας λειτουργεί με ρεύμα ή μπαταρίες και διαθέτει μικρούς, περιστρεφόμενους δίσκους που εγκλωβίζουν την τρίχα και την αφαιρούν από τη ρίζα. Οι αποτριχωτικές μηχανές είναι πλέον ιδιαίτερα εξελιγμένες και μπορούν να πιάσουν και τις πολύ λεπτές τρίχες.

 

Laser το καλοκαίρι; Γίνεται!

Μέχρι πριν κάποια χρόνια, ο απαράβατος κανόνας και “νόμος” ήταν η αποτρίχωση με laser να γίνεται κατά τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Η αιτία ήταν ότι το καλοκαίρι τα μελανοκύτταρα του δέρματος διεγείρονται παραπάνω από το κανονικό κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της ενέργειας του laser να απορροφάται από το δέρμα και όχι από τους θύλακες των τριχών.

Όμως, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει φέρει και εδώ αλλαγές. Πλέον, υπάρχουν laser νέας τεχνολογίας με παλμούς μεγάλης διάρκειας που επιτρέπουν ασφαλή αποτρίχωση ακόμη και στις ηλιοκαμένες επιδερμίδες. Τα αποτελέσματα είναι εφάμιλλα των συνεδριών που γίνονται τον χειμώνα.

Μετά την αποτρίχωση με laser, είναι καλό για τις 2-3 επόμενες μέρες να εφαρμόζετε στα πόδια σας μία ενυδατική κρέμα με αλόη. Τέλος, συστήνεται να παρεμβάλλεται τουλάχιστον μία εβδομάδα από τη συνεδρία με το laser έως τη συστηματική έκθεση στον ήλιο.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!