Είναι καλοκαίρι και τα πάντα χρειάζονται περισσότερο νερό! Το ξέρετε γιατί γεμίζετε αρκετές φορές την ημέρα το μπολάκι του αγαπημένου κατοικίδιου σας με νερό. Το ξέρετε ακόμη, γιατί δεν αμελείτε, κάθε απόγευμα, να γεμίσετε το ποτιστήρι σας για να ποτίσετε τις διψασμένες σας καμέλιες. Δεν είναι λοιπόν λογικό να ενυδατώσετε και τα πόδια σας που σας στηρίζουν;

Είναι όχι μόνο λογικό, αλλά και απαραίτητο. Δείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί γιατί η ενυδάτωση των ποδιών πρέπει να είναι μία σημαντική, καλοκαιρινή καθημερινή συνήθεια και γιατί, εάν πρέπει να ξέρετε μόνο ένα πράγμα για την ενυδάτωση αυτό το καλοκαίρι, μπορείτε να αναφωνήστε μαζί μας: “εν οίδα: ενυδάτωση ποδιών”!

 

Γιατί ενυδάτωση;

Το νερό είναι, κυριολεκτικά, η πηγή της ζωής για το δέρμα μας, και ιδιαίτερα αυτό των ποδιών μας. Κάθε μέρα, αρκετοί εξωτερικοί και εσωτερικοί “εχθροί” της επιδερμίδας μας είναι σε θέση μάχης απέναντί της, αφαιρώντας τη φυσική υγρασία από τα επιφανειακά στρώματά της. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα μας χάνει την όμορφη λάμψη και απαλότητά του και γίνεται τραχύ και ξηρό.

Ακόμη, ας μη ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα των ποδιών μας είναι αρκετά παχύτερη σε σχέση με άλλα σημεία του σώματός μας, με αποτέλεσμα τα προβλήματα ξηρότητας να είναι και ιδιαίτερα εμφανή. Το πολύ λεπτό δέρμα του προσώπου μας (που και αυτό φυσικά χρειάζεται ενυδάτωση!) πολύ δύσκολα θα παρουσιάσει την εικόνα “αποξηραμένης λίμνης”, με σκασίματα και ρωγμές που δείχνουν οι φτέρνες μας.

 

Αρχίστε με ποδόλουτρο

Πώς λοιπόν θα ενυδατώσετε τα πόδια σας αυτό το καλοκαίρι; Αρχίστε με ποδόλουτρο. Φανταστείτε το ποδόλουτρο σαν το… “πρώτο πιάτο”, πριν το “κυρίως” που θα ακολουθήσει (δηλαδή την ενυδατική). Ας δούμε πρώτα τα γενικά καλά του ποδόλουτρου:

  • Ενεργοποιεί τα κουρασμένα πόδια
  • Τονώνει την κυκλοφορία
  • Ανακουφίζει από την κούραση
  • Ανακουφίζει από τους κιρσούς
  • Καταπραΰνει τη φλόγωση.

Και βέβαια, πάνω από όλα, το ποδόλουτρο θα προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την επιδερμίδα σας για να υποδεχθεί όλα τα περιποιητικά συστατικά της κρέμας ενυδάτωσης.

 

Συνεχίστε με ενυδατική κρέμα

Ό,τι είναι για το πρόσωπό σας το αντηλιακό το καλοκαίρι , πρέπει να είναι και για τα πόδια σας η ενυδατική κρέμα. Χρησιμοποιήστε καθημερινά μία κρέμα ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος που θα ενυδατώσει τα πόδια σας και θα επαναφέρει τη φυσική τους ελαστικότητα.

Μικρή συμβουλή: προσοχή στη δοσολογία. Μην απλώσετε ένα ολόκληρο σωληνάριο ενυδατικής κρέμας, γιατί η υπερβολική ποσότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ενυδάτωση – απλά θα σας τελειώσει η κρέμα γρηγορότερα. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης.

 

Μάσκες ποδιών

Ενυδατικές μάσκες ποδιών με  διάφορα λάδια, πχ ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, macadamia κλπ, μπορούν να ενυδατώσουν, να τονώσουν και να ομορφύνουν τα πόδια σας μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι στη σύνθεση της μάσκας έχει τις ενυδατικές ιδιότητες που χρειάζονται τα αγαπημένα σας πόδια, κάντε το παρακάτω απλό, συγκριτικό τεστ.

Τοποθετήστε αρκετές κόλλες χαρτιού Α4, τη μία επάνω στην άλλη και εφαρμόστε μία σταγόνα λαδιού στην πρώτη. Το λάδι που θα διαπεράσει τα περισσότερα φύλλα χαρτιού είναι το ιδανικό για το σώμα σας και θα σας βοηθήσει να πείτε αντίο στις αφυδατωμένες γάμπες!

 

Καλό καλοκαίρι!

Αυτό ήταν! Ποιο… είναι το επιδόρπιο στην περιποίηση και ενυδάτωση των ποδιών; Δεν είναι παρά ένα ζευγάρι με λεπτά, βαμβακερά καλτσάκια που θα φορέσετε αμέσως μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ή της μάσκας, και το οποίο θα κάνει τα πόδια σας ονειρικά απαλά και μεταξένια. Καλό καλοκαίρι!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!