Κάποτε το μακιγιάζ ήταν για εσάς μία ιεροτελεστία. Μία πραγματική γιορτή περιποίησης που σας έφτιαχνε το κέφι και τη διάθεση. Δίνατε σημασία στις μάρκες που χρησιμοποιούσατε, παρακολουθούσατε τις τελευταίες τάσεις στο μακιγιάζ και ήσασταν πάντοτε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.

Και μετά ήρθε η μπέμπα. Ή ο μπέμπης. Η ο μπέμπης και μετά η μπέμπα. Ή τα δίδυμα.

Και κάπου εκεί η λέξη “μακιγιάζ” βγήκε από το λεξιλόγιό σας και έγινε πλέον στοιχείο του θρύλου, κάτι σαν τη χαμένη Ατλαντίδα. Όμως, παρά τη μπέμπα και τον μπέμπη, παρά τις επαγγελματικές σας ασχολίες, παρά τα χίλια μύρια που προσπαθείτε να χωρέσετε μέσα στη μέρα σας, είστε ακόμη γυναίκες και έχετε ακόμη κοινωνική ζωή.

Δείτε λοιπόν στο άρθρο μας που ακολουθεί κάποιες συμβουλές για ένα καθημερινό, γρήγορο μακιγιάζ που κάθε μαμά μπορεί να καταφέρει.

 

10 λεπτά αρκούν!

Πόσο χρόνο μπορείτε λοιπόν να διαθέσετε στο μακιγιάζ σας; Ας πούμε 10 λεπτά; Αρκούν! Δείτε παρακάτω τα προτεινόμενα βήματα.

 

Step 01. Primer

Το primer, και δικαίως, έχει πλέον αποκτήσει βασική θέση στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας. Ξεκινήστε με primer κατά προτίμηση oil control για να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα.

 

Step 02. Βάση

Συνεχίστε με μία ελαφριά βάση – ανεξαρτήτως του αν βάφεστε νωρίς το πρωί για όλη την ημέρα ή για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση το βράδυ, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε υπερβολικό προϊόν. Η βάση, μαζί με το primer είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για επιδερμίδα δροσερή, υγιή και ωραία – αυτό δηλαδή που χρειάζεται περισσότερο από όλα η μαμά.

 

Step 03. Concealer

Μαμά σημαίνει κούραση και πολλές φορές ελάχιστος ύπνος. Το αποτέλεσμα; Μαύροι κύκλοι. Το concealer είναι το μεγαλύτερο όπλο σας για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους. Προτιμήστε ένα διπλό concealer που αποχρωματίζει αρχικά την περιοχή κάτω από τα μάτια και κατόπιν τη φωτίζει. Προϊόντα με κάλυψη 16+ ωρών προτιμούνται, καθώς δεν θα είναι πολλές οι ευκαιρίες της μαμάς μέσα στην ημέρα για ρετούς.

 

Step 04. Πούδρα

Πολλή λίγη πούδρα, ειδικά το πρωί. Ένα πέρασμα αρκεί. Προτιμήστε διάφανη πούδρα, τόσο για να αποφύγετε πιθανή λιπαρότητα στη διάρκεια της ημέρας, όσο και για να μη “σπάσει” το concealer στις διάφορες λεπτές γραμμές έκφρασης.

 

Step 05. Σκιά

Tip: για ένα καλό, γρήγορο μακιγιάζ ματιών το μυστικό είναι στο πινελάκι. Ακόμη και ένα απλό “πασάλειμμα”, με ένα σωστό πινέλο, θα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το μολύβι προαιρετικό – μπορείτε εάν θέλετε να περάσετε κατευθείαν στη μάσκαρα.

 

Step 06. Μάσκαρα

Αν και πολλές φορές μπορεί να παραλειφθεί, η αλήθεια είναι ότι η μάσκαρα μεταμορφώνει εντελώς το βλέμμα και ανεβάζει το μακιγιάζ σε άλλο επίπεδο.

 

Step 07. Φρύδια

Ο στόχος στα φρύδια, που είναι η “κορνίζα” του προσώπου, είναι απλά να γεμίσουν τα κενά και όχι το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται σαν “πέρασμα μαρκαδόρου”. Αυτό αφενός θα δώσει ένα πιο φυσικό τελικό αποτέλεσμα και αφετέρου θα σας γλυτώσει κάποιο πολύτιμο χρόνο.

 

Τελειώσατε!

Αυτό ήταν! Εάν είστε ιδιαίτερα γρήγορη ή βρήκατε ένα επιπλέον πεντάλεπτο από κάπου, μπορείτε να συνεχίσετε με contouring και ρουζ. Θυμηθείτε ότι το χρώμα του ρουζ εξαρτάται πάντα από το χρώμα του κραγιόν. Το Lip Liner μπορεί να δώσει σχήμα στα χείλη σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απαραίτητο για μια πολυάσχολη μαμά.

 

Τέλος, συνιστάται ένα σπρέι σταθεροποίησης μακιγιάζ για τα τελευταία δευτερόλεπτα της ρουτίνας σας.

 

Ρετούς κατά τη διάρκεια της ημέρας

Βασικά στοιχεία για ρετούς (αν το επιτρέψει ο χρόνος σας) κατά τη διάρκεια της ημέρας:

  • Concealer
  • Κραγιόν πρωινό ή βραδινό
  • Πιθανόν ρουζ της αρεσκείας σας.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!