Είστε μαμά; Σας καλούμε να απαντήσετε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο:

Όταν ξυπνάτε το πρωί:

Α. Ετοιμάζετε πρωινό για την οικογένεια.

Β. Ετοιμάζετε τα παιδιά για το σχολείο.

Γ. Οργανώνετε στο μυαλό σας τις δεκάδες οικογενειακές και επαγγελματικές ασχολίες της ημέρας.

Δ. Εφαρμόζετε μία χαλαρωτική σπιτική μάσκα προσώπου με πατάτα και αγγούρι για 20 λεπτά.

Εάν απαντήσατε “Δ”, μπράβο σας και θα θέλαμε να μάθουμε το μυστικό σας! Σε όλες τις υπόλοιπες όμως περιπτώσεις, είναι προφανές ότι η πρώτη σας σκέψη είναι η φροντίδα του παιδιού ή των παιδιών. Όμως, μπορεί να είστε μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, αλλά δεν παύετε να είστε και γυναίκα. Για αυτό, δείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί μία ρουτίνα ομορφιάς που δεν θα πάρει πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.

 

Τα οφέλη μίας ρουτίνας ομορφιάς

Γιατί όμως χρειάζεστε μία ρουτίνα ομορφιάς; Δεν μπορείτε απλά να έχετε τα μαλλιά πιασμένα στον πρακτικό σας κότσο και να συνεχίζετε να θυσιάζεστε για τα παιδιά;

Η απάντηση είναι “όχι”. Με ένα τεράστιο check list ασχολιών, εντός και εκτός σπιτιού, που πρέπει να συμπληρώνετε κάθε μέρα, το άγχος θα επηρεάσει τη ζωή αλλά και την εμφάνισή σας. Ρυτίδες στρες, πρησμένα μάτια, μαύροι κύκλοι και θαμπή επιδερμίδα, μπορεί να σας γεράσουν έως και 3 χρόνια χωρίς να το καταλάβετε. Μην το αφήσετε να σας συμβεί.

Επίσης, μην ξεχνάτε και μην υποτιμάτε την ψυχολογική στήριξη που μπορεί να δώσει μία, ακόμη και ολιγόλεπτη, ρουτίνα ομορφιάς. Όταν δείχνετε όμορφη, νιώθετε όμορφα!

 

Ακόμα και αν δεν κάνετε ρουτίνα ομορφιάς, κάνετε αυτό

Εάν σας είναι κυριολεκτικά αδύνατον να πείσετε τον εαυτό σας να ασχοληθεί με μία ρουτίνα ομορφιάς, έστω και σύντομη, κάνετε τουλάχιστον καθημερινό καθαρισμό προσώπου.

Ακόμη και αν δεν εφαρμόζετε απολύτως τίποτα στο πρόσωπό σας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το καθαρίζετε πρωί και βράδυ. Επιλέξτε ένα καλό προϊόν από τα δεκάδες της αγοράς και πλυθείτε κάνοντας ελαφρύ μασάζ για 2 λεπτά το πρωί και 2 το βράδυ. Εξηγήστε σε όλους ότι αυτή είναι η ρουτίνα της μαμάς, ακριβώς όπως το πλύσιμο των δοντιών είναι η δική τους ρουτίνα!

 

Ένα πεντάλεπτο αρκεί

Όπως είδαμε παραπάνω, αρχίζουμε με καθαρισμό προσώπου, τον οποίο δεν τον αμελούμε ποτέ. Εάν αυτό το πρώτο βήμα σας άνοιξε την… όρεξη για μία πιο ξεχωριστή εμφάνιση, ένα πεντάλεπτο αρκεί για να περάσετε και από κάποια ακόμη στάδια. Ας τα δούμε.

 

Ορός

Ο ορός πρέπει να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό, αλλά πριν από την ενυδάτωση, καθώς είναι γεμάτος ισχυρά συστατικά που απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Ο ορός θα στοχεύσει σε συγκεκριμένα προβλήματα φροντίδας του δέρματος, όπως λεπτές ρυτίδες, πανάδες και θαμπά σημεία και θα χαρίσει μία (καλοδεχούμενη!) λάμψη υγείας. Αντιοξειδωτικοί οροί με βιταμίνη C μπορούν να βοηθήσουν.

Η όλη διαδικασία εφαρμογής του ορού σε συνοδεία με ένα ελαφρύ μασάζ για να απορροφηθεί δεν θα σας πάρει πάνω από 2 λεπτά.

 

Κρέμα BB

Οι κρέμες BB (Beauty Balms) έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια καθώς πέρα από την κάλυψη που προσφέρουν, είναι ενισχυμένες, πολλές φορές, με αντιοξειδωτικά στοιχεία ή δείκτη προστασίας για τον ήλιο. Μία τέτοια κρέμα λοιπόν θα ενυδατώσει το πρόσωπο της μαμάς, θα το προστατεύσει και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει χρόνο για αυτήν, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για εφαρμογή πολλών προϊόντων.

Ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας μπορείτε να εφαρμόσετε και κρέμες CC (Color Control), DD (Daily Defense) ή EE (Extra Exfoliation).

 

Κρέμα ματιών

Τέλος, αφιερώστε ένα, το πολύ λεπτό, για μία εξειδικευμένη κρέμα ματιών. Το να ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας ή να εφαρμόζετε την ενυδατική σας και στα μάτια δεν είναι η λύση. Το πιθανότερο για μία μαμά είναι ότι ποτέ δεν κοιμάται όσο θα ήθελε και αυτό φαίνεται στο βλέμμα της! Μία κρέμα ματιών θα ολοκληρώσει τη σύντομη πρωινή σας ρουτίνα με τον καλύτερο τρόπο.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!