Υπάρχουν λάθη στη ζωή που τα καταλαβαίνουμε γρήγορα. Αν δέσουμε τα κορδόνια μας μεταξύ τους, θα το καταλάβουμε αμέσως από το πρώτο μας βήμα. Αν πάλι ξεκινήσουμε με χειρόφρενο, θα το καταλάβουμε αμέσως από την κόρνα του βιαστικού πίσω μας.

Εάν όμως κάνουμε λάθος στη χρήση του αντηλιακού μας, δεν θα το καταλάβουμε αμέσως, αλλά δυστυχώς μετά από κάποιες ώρες, και πιθανότατα με οδυνηρό τρόπο.

Για αυτό, συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο συνηθισμένα λάθη στη χρήση του αντηλιακού, που δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς να τα αποφεύγετε!

 

Έληξε; Πετάξτε το.

Το αντηλιακό δεν είναι σαν το κρασί! Αν και πολύ θα το θέλαμε, δεν γίνεται καλύτερο με την παλαίωση. Και ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε, είναι ότι κάθε καλοκαίρι “ψαρεύουμε”, από διάφορα συρτάρια, τα αντηλιακά που μας έχουν ξεμείνει εδώ και τρία, τέσσερα, ή παραπάνω χρόνια. Για αυτό, τσεκάρετε οπωσδήποτε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας (ή εάν δεν υπάρχει, σημειώνετε επάνω του πότε το αγοράσατε).

 

Το αντηλιακό δεν είναι χαρτομάντιλο.

Είναι βολικό να κρατάτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το αντηλιακό σας. Το ξέρουμε. Όμως είναι και λάθος! Η θερμότητα που αναπτύσσεται στο αυτοκίνητο, που μπορεί άνετα να φτάσει στους 60 και παραπάνω βαθμούς Κελσίου για ένα όχημα που το χτυπά κατευθείαν ο ήλιος, θα καταστρέψει τη χημική σύνθεση του αντηλιακού σας.

 

Βάλτε ένα σφηνάκι.

Μετά από τα λάθη αποθήκευσης, ας περάσουμε στα λάθη χρήσης. Το βασικότερο λάθος είναι ότι βάζουμε πολύ λίγο αντηλιακό. ΜΗΝ τσιγκουνεύεστε το αντηλιακό σας γιατί ο ήλιος δεν αστειεύεται. Ένας καλός κανόνας είναι ότι για έναν μέσο άνθρωπο, η ποσότητα του αντηλιακού πρέπει να είναι περίπου όσο ένα σφηνάκι.

 

Η επανάληψη είναι μήτηρ υγείας.

Βάλατε το αντηλιακό σας το πρωί και… καθαρίσατε για ολόκληρη τη μέρα; Πάλι λάθος. Όλες οι φόρμουλες των αντηλιακών, περιλαμβανομένων των αδιάβροχων, μετά από 2 περίπου ώρες φθείρονται και σταματούν να προστατεύουν. Κάντε το κανόνα: κάθε 2 ώρες, εσείς, αλλά και τα παιδιά, αντηλιακό ξανά!

 

You missed a spot!

Στις διαφημίσεις, η σκηνή που η μαμά βάζει αντηλιακό στην άκρη της μυτούλας του παιδιού είναι πραγματικά γλυκιά. Όμως, αυτό που δεν μας δείχνουν οι διαφημίσεις, είναι ότι αν η μαμά περιοριζόταν στη μυτούλα, η συνέχεια δεν θα ήταν καθόλου γλυκιά. ΜΗΝ αφήνετε ακάλυπτα σημεία του σώματος όταν βάζετε αντηλιακό! Οι συνήθεις ύποπτοι: τα αυτιά, τα χείλη, τα φρύδια, ο αυχένας και η πίσω πλευρά των ποδιών. 

 

Απλώστε χωρίς να λερώστε.

Η νέα σας βερμούδα ή το νέο σας μαγιό: υπέροχο και πιθανόν “τσουχτερό” οικονομικά. Προσπαθείτε λοιπόν να βάλετε αντηλιακό χωρίς να το λερώσετε. Εμείς σας καταλαβαίνουμε, αλλά ο ήλιος δυστυχώς όχι. Οι ακάλυπτες περιοχές δίπλα στο μαγιό ή στα ρούχα είναι πολλές φορές και τα “θύματα” της μανίας του ήλιου. Η λύση; Απλώστε το αντηλιακό σας, χωρίς ρούχα, σε έναν ολόσωμο καθρέφτη. Έτσι, θα πάει παντού κι εσείς θα πάτε πιο ασφαλείς στη θάλασσα ή την πισίνα.

 

Δελφίνι, δελφινάκι.

Κολυμπάτε συνεχώς, εσείς ή τα παιδιά; Επιλέξτε μία αδιάβροχη φόρμουλα αντηλιακού. Μέσα στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας οι μη αδιάβροχες φόρμουλες θα φύγουν αμέσως ενώ θα σας δώσουν και μία επιπλέον ενόχληση καθώς θα φτάσουν στα μάτια προκαλώντας κάψιμο και τσούξιμο.

 

Η κότα έκανε το αυγό;

Αντηλιακό και μετά μέικαπ ή μέικαπ και μετά αντηλιακό; Πρόκειται για κάτι που φαίνεται να μπερδεύει αρκετές γυναίκες, αν κρίνουμε από τις ερωτήσεις στα social media. Εσείς όμως, δεν χρειάζεται να μπερδεύεστε! Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο άρθρο μας εδώ, το αντηλιακό πάντα προηγείται του μέικαπ.

 

Τι άλλο πρέπει να ξέρω;

Είναι αντηλιακό, δεν είναι πανάκεια! Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράψαμε παραπάνω, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι. Όμως να θυμάστε ότι στον ήλιο, πρέπει να είστε πάντα ετοιμοπόλεμες με όλα σας τα όπλα: γυαλιά ηλίου, καπέλο και φαρδιά ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του δέρματος είναι απαραίτητα, μαζί με το αντηλιακό σας, για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!