Το φετινό σας μαγιό. Το ψάξατε πολύ! Περάσατε από μπικίνι με στράπλες τοπ και ψηλόμεσο σλιπ, από ολόσωμο με βαθύ ντεκολτέ, από μεγάλα prints με τροπικά μοτίβα, από εντυπωσιακά κρόσσια και από πολλά, πολλά ακόμη στιλ. Και τελικά βρήκατε το τέλειο μαγιό για τις φετινές διακοπές.

Ωστόσο, όπως και να είναι το μαγιό σας, αυτό που δεν πρέπει να κάνετε αυτό το καλοκαίρι (αλλά και κάθε καλοκαίρι) είναι να το φοράτε βρεγμένο είτε μετά τη θάλασσα είτε μετά την πισίνα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, είναι να σαν να κάνετε μία ευθεία πρόσκληση σε μύκητες και βακτήρια: είμαστε ανοικτά και σας περιμένουμε. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας που ακολουθεί.

 

Μέσα και έξω από το νερό

Όσο είστε στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας, το μαγιό τείνει να απορροφά τις διάφορες χημικές ουσίες και να σας προστατεύει από τα βακτήρια. Όταν όμως βγαίνετε από το νερό, η ευαίσθητη περιοχή, “φυλακισμένη” μέσα στο ζεστό και υγρό περιβάλλον μετατρέπεται σε ένα “εργαστήριο” αναπαραγωγής βακτηρίων.

Το αποτέλεσμα; Η ισορροπία στον κόλπο μπορεί να διαταραχθεί ενώ βακτήρια μπορούν να περάσουν στην ουρήθρα, οδηγώντας σε μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της κολπίτιδας και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

 

Μυκητιάσεις

Όμως τα προβλήματα από το βρεγμένο μαγιό δεν σταματούν εδώ. Με δεδομένο ότι οι μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, το βρεγμένο μαγιό μπορεί να προκαλέσει μυκητιάσεις, ειδικά στις γυναίκες εκείνες που υποφέρουν από χρόνιες, επαναλαμβανόμενες μυκητιάσεις.

 

Συμπτώματα

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των μυκητιάσεων είναι τα παρακάτω:

  • Φαγούρα
  • Πόνος
  • Φλεγμονή
  • Ξηρότητα
  • Πρήξιμο
  • Κοκκίνισμα στην περιοχή
  • Λευκό επίχρισμα στην εσωτερική επιφάνεια του κόλπου.

Εάν εκδηλώσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας ώστε να χορηγηθεί έγκαιρα η απαραίτητη θεραπεία.

 

Κι αν είστε άντρας ή αγόρι;

Τι θα συμβεί όμως αν δεν αλλάξετε το μαγιό σας εάν είστε άνδρας ή αγόρι; Αν και η παρουσία εξωτερικών γεννητικών οργάνων βοηθά το ανδρικό φύλο να αποφύγει προβλήματα μυκητιάσεων και πολλών ουρολογικών λοιμώξεων, το βρεγμένο μαγιό δεν παύει να είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να οδηγήσει τους άνδρες σε τρομακτική φαγούρα.

Ο κνησμός εμφανίζεται συνήθως γύρω από τη βουβωνική χώρα και στο εσωτερικό των μηρών, ενώ συχνά παρουσιάζεται εξάνθημα σε σχήμα “δακτυλίου” στην περιοχή.

 

Βρεγμένο μαγιό και μωρά

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα μωρά που έτσι κι αλλιώς έχουν ευαίσθητο δερματάκι, δεν έχουν, φυσικά, “ανοσία” στο πρόβλημα. Το να τα αφήνουμε όλη μέρα στο μαγιό τους ή στην πάνα-μαγιό τους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε δερματικές ενοχλήσεις ή και επώδυνη ούρηση.

 

Τι μπορείτε να κάνετε

Έχετε πάντα μαζί σας ένα δεύτερο μαγιό. Φροντίστε να κάνετε ένα γρήγορο ντους κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα και αλλάξτε χωρίς καθυστέρηση. Όχι μόνο θα περιορίσετε τον οποιονδήποτε κίνδυνο λοίμωξης, αλλά θα νιώσετε πιο καθαρά και πιο άνετα. Και επίσης, μπορείτε να καταπλήξετε την παρέα και με το δεύτερο τέλειο μαγιό σας!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!