Καλοκαιρινές διακοπές! Τις περιμένατε με ανυπομονησία. Στο γραφείο, εδώ και μέρες, ρίχνατε κλεφτές ματιές προς το ημερολόγιο τοίχου με την κυκλωμένη ημερομηνία αναχώρησης. Στο σπίτι, τσεκάρατε και διπλοτσεκάρατε αν είναι όλα εντάξει: τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας, οι βαλίτσες σας αλλά και το απαραίτητο κουτί πρώτων βοηθειών.

Και φυσικά, πάνω από όλα, ετοιμάσατε τη λίστα με τις δραστηριότητες των διακοπών: τα αξιοθέατα, τα μνημεία, τα τοπία που κόβουν την ανάσα και πολλά ακόμα. Σε αυτή τη λίστα, σας προτείνουμε να προσθέσετε και κάποιες δραστηριότητες ακόμα: αυτές που θα σας βοηθήσουν στην καύση των θερμίδων. Δείτε περισσότερα στη συνέχεια του άρθρου μας!

 

Περπάτημα ή τρέξιμο στην αμμουδιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κάψιμο των θερμίδων είναι 1,8 φορές μεγαλύτερο στην άμμο από ό,τι σε συμπαγείς επιφάνειες όπως η άσφαλτος. Οι αριθμοί είναι… αμείλικτοι για τις θερμίδες. Ενώ το περπάτημα με ταχύτητα 5 έως 6 χλμ/ώρα σε συμπαγή επιφάνεια αντιστοιχεί σε καύση 328 θερμίδων ανά ώρα, το περπάτημα στην άμμο με την ίδια ταχύτητα θα κάψει περίπου 590 θερμίδες. Εάν μάλιστα τρέχετε στην αμμουδιά, τότε θα κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες (και φυσικά θα γυμνάσετε τετρακέφαλους, κοιλιακούς και γλουτούς).

 

Ποδήλατο

Φίλος για όλη την οικογένεια και εχθρός των θερμίδων. Η ποδηλασία είναι μία από τις πιο όμορφες οικογενειακές δραστηριότητες στις διακοπές, ενώ αποτελεί επίσης και εξαιρετική άσκηση. Μια ώρα ποδηλασίας με μία μέτρια ταχύτητα 20 χλμ/ώρα θα κάψει 554 θερμίδες – ή και ακόμη περισσότερες εάν αποφασίσετε να ανέβετε στους γύρω λόφους.

 

Φρίσμπι

Το απόλυτο fun gadget του καλοκαιριού είναι ταυτόχρονα και ένα από τα πιο “θερμιδοβόρα”! Πέρα από τη γύμναση όλου του σώματος και την ευκολία της δραστηριότητας (δεν χρειάζεται καν δίχτυ) το φρίσμπι με τη συνεχή κίνηση θα σας βοηθήσει να κάψετε 540 θερμίδες σε μία μόλις ώρα.

 

Water Aerobics

Η γυμναστική μέσα στο νερό μπορεί να είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης αλλά και καύσης θερμίδων! Χάρη στην άνωση, οι ασκούμενος απαλλάσσεται από το 90% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα περισσότερες επαναλήψεις χωρίς πρόωρη κόπωση. Μία ώρα Water Aerobics μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε 285 θερμίδες.

 

Κολύμβηση

Η συνεχής κολύμβηση, σε μεσαίο τέμπο, χωρίς στάσεις για να δείτε αν “πατώνετε” θα σας βοηθήσει να κάψετε περίπου 386 θερμίδες την ώρα. Κολυμπώντας αντίθετα στα κύματα, ή με πιο δύσκολο στιλ όπως το πρόσθιο και ιδιαίτερα η πεταλούδα, θα κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες. Πριν και κατά τη διάρκεια της κολύμβησής σας, βεβαιωθείτε για την ασφάλειά σας.

 

Πεζοπορία στους λόφους

Η καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας εξαρτάται πλήρως από την ένταση και την κλίση της πεζοπορίας. Ωστόσο, έχει υπολογιστεί ότι ένας μέσος πεζοπόρος θα κάψει 378 θερμίδες ανά ώρα με έναν συνδυασμό ανηφόρας και κατηφόρας χαμηλών λόφων. Στα συν του ανεβάσματος στους λόφους: η όμορφη θέα από ψηλά!

 

Μπιτς βόλεϊ

Το απόλυτο καλοκαιρινό σπορ είτε είστε θεατής είτε παίκτης! Το μπιτς βόλεϊ έχει πολλά πλεονεκτήματα: θα αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και θα τονώσει τα πόδια, τους ώμους και τον κορμό σας. Η δυσκολία της κίνησης στην άμμο (όπως είδαμε παραπάνω και στο περπάτημα) σημαίνει ότι θα κάψετε πολλές περισσότερες θερμίδες από ό,τι σε ένα συμβατικό γήπεδο βόλεϊ. Από όλο αυτό το τρέξιμο, τα άλματα και τις βουτιές, υπολογίστε καύση 484 θερμίδων την ώρα.

 

Βόλτα στα αξιοθέατα

Τέλος, τα αξιοθέατα των διακοπών σας μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες! Αντί να περάσετε μία ώρα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, πάρτε το καπέλο σας, το νερό σας, την παρέα σας και τη φωτογραφική σας μηχανή και αρχίστε το περπάτημα στα σοκάκια. Τρεις ώρες βόλτα στα αξιοθέατα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε 390 θερμίδες.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!