Εσείς και η καθαριότητα. Η πιο ειδική σχέση της ζωής σας! Στο σπίτι σας, τα πάντα λάμπουν και αστράφτουν. Η κουζίνα σας είναι πεντακάθαρη, το μπάνιο σας επίσης, τα πατώματα είναι σφουγγαρισμένα, τα παρκέ γυαλισμένα, οι επιφάνειες ξεσκονισμένες – μέχρι και το πάνω μέρος του απορροφητήρα, εκεί που μόνο οι ύψους άνω του 1 κι 90 μπορούν να δουν.

Home Sweet Home!

Όμως, τι συμβαίνει, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας; Είναι άραγε το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου θα περάσετε τις επόμενες 5, 7 ή και παραπάνω ημέρες εξίσου υγιεινό με το αγαπημένο σας σπίτι; Εκτός από τις κριτικές του Trip Advisor που μπορούν να σας δώσουν μία γενική εικόνα για το επίπεδο καθαριότητας του καταλύματος, υπάρχουν κάποια tips για να κάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου “Hotel Sweet Hotel”. Δείτε το άρθρο μας που ακολουθεί.

 

Μειώστε την επαφή με τα μικρόβια

Χιλιάδες άτομα πριν από εσάς έχουν καλέσει τη ρεσεψιόν και έχουν χρησιμοποιήσει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Μειώστε την έκθεσή σας στα μικρόβια χρησιμοποιώντας αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να σκουπίσετε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως τηλεχειριστήρια τηλεόρασης, τηλέφωνα και τα πόμολα του δωματίου.

Ακόμη, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε τα ποτήρια του δωματίου, ακόμη και εάν έχουν ένα χάρτινο κάλυμμα στο επάνω μέρος. Πλαστικά μίας χρήσης που θα έχετε φέρει μαζί σας, προτιμώνται. Επιπλέον, τα κλινοσκεπάσματα των ξενοδοχείων είναι πολλές φορές φωλιές ακάρεων. Μία καλή ιδέα είναι να τινάξετε και να αερίσετε το κάλυμμα του κρεβατιού.

 

Βελτιώστε την κυκλοφορία του αέρα

Οι βαμμένες επιφάνειες στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα προϊόντα καθαρισμού και τα έπιπλα (πολλές φορές κατασκευασμένα από “ύποπτα” υλικά όπως η φορμαλδεΰδη) υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του δωματίου. Η κακή ποιότητα του αέρα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και κόπωση.

Το άνοιγμα των παραθύρων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, ειδικά νωρίς το πρωί θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, αλλά και τη διάθεσή σας! Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, μην ξεχνάτε να κλείνετε τα παράθυρα, όταν βγαίνετε από το δωμάτιο, ενώ καλό θα ήταν να μην τα ανοίγετε κατά τις απογευματινές  προς βραδινές ώρες. Ιπτάμενοι, ανεπιθύμητοι επισκέπτες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους!

 

Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως

Ελλάδα σημαίνει φως. Αυτό ισχύει και για το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας! (εάν  αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές σας είναι στο εξωτερικό, η συμβουλή εξακολουθεί να ισχύει). Το φυσικό φως είναι ο κύριος οδηγός που ευθυγραμμίζει το βιολογικό ρολόι του σώματος και τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Στις διακοπές (και όχι μόνο) πρέπει να βασίζεστε λιγότερο στον τεχνητό φωτισμό και περισσότερο στο φυσικό φως, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ενέργεια, τη διάθεση και τον ύπνο σας.

Ένας απλός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερο φυσικό φως είναι να ζητήσετε δωμάτιο ξενοδοχείου με παράθυρο που ανοίγει προς το δρόμο (ή ακόμη καλύτερα προς τη θάλασσα) παρά προς άλλο κτίριο. Επίσης, διατηρήστε ανοιχτές τις κουρτίνες στο δωμάτιό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορεί να ρέει άπλετο φυσικό φως.

Τη νύχτα, αποσυνδέστε το ξυπνητήρι του ξενοδοχείου και πιθανές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Εκπέμπουν τεχνητό φως, το οποίο μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας.

 

Αγνοήστε το μίνι μπαρ

Αυτά τα δελεαστικά πατατάκια, σοκολατάκια κλπ στο μίνι μπαρ του δωματίου σας είναι συνήθως γεμάτα ζάχαρη ή αλάτι και τεχνητά συστατικά. Η κατανάλωση αυτών των επεξεργασμένων και ζαχαρούχων τροφών είναι δύσκολη για την πέψη και μπορεί να προκαλέσει πτώση των ενεργειακών σας επιπέδων. Αγνοήστε τα και, αντίθετα, φέρετε τα δικά σας, υγιεινά σνακ στο δωμάτιο, όπως ολόκληρα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!