Άλλη μία νέα χρονιά είναι προ των θυρών και μαζί της, αυτή τη φορά φέρνει και μία νέα δεκαετία. Καλωσορίζουμε λοιπόν τα 2020’s προτείνοντάς σας 20 new year resolutions για τη νέα χρονιά. Εάν οι στόχοι που έχετε βάλει στη δική σας λίστα δεν συμπίπτουν απόλυτα με αυτούς της δικής μας, κανένα πρόβλημα.

Άλλωστε, κανείς μας δεν είναι ίδιος (ούτε καν οι λεγόμενοι “πανομοιότυποι δίδυμοι”) και οι ανάγκες και οι επιθυμίες του καθενός μας είναι ξεχωριστές. Αυτό που έχει σημασία; Αυτή τη χρονιά να μη μείνετε στο “θα”, αλλά να κάνετε πράξη τους στόχους που θέτετε. Πάμε λοιπόν.

#20. Κάπνισμα (για όσους ακόμη καπνίζουν) τέλος

Είναι ο πιο συνηθισμένος στόχος για τη νέα χρονιά, και, δυστυχώς ο πιο δύσκολος να επιτευχθεί, με μόλις 13% των ατόμων να τα καταφέρνει. Προσπαθήστε, και με τη βοήθεια της οικογένειας, των φίλων, και πάνω από όλα του ίδιου σας του εαυτού θα το πετύχετε.

#19. Περπατήστε 10.000 βήματα τη μέρα

Το συνιστούν όλοι οι ειδικοί. Τα οφέλη στην υγεία (αλλά και στη σιλουέτα) σας εντυπωσιακά. Προμηθευτείτε λοιπόν βηματομετρητή ή κατεβάστε κάποιο app στο κινητό σας από τα δεκάδες που υπάρχουν.

#18. Μιλήστε σε συγγενείς

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε, ατυχώς, κάποιον συγγενή με τον οποίο είμαστε ψυχραμένοι ή μαλωμένοι. Μη το σκέφτεστε άλλο και κάνετε το πρώτο βήμα.

#17. Υιοθετήστε κατοικίδιο

Η συντροφιά του θα σας δώσει χαρά και θα σας χαλαρώσει. Μην ξεχνάτε φυσικά ποτέ και τις ευθύνες που έχει η συντήρηση ενός κατοικίδιου.

#16. Βάλτε περισσότερο ελαιόλαδο στη διατροφή σας

Κατά προτίμηση ωμό, στη σαλάτα σας. Θα σας ευγνωμονεί ο οργανισμός σας και τα επίπεδα της καλής σας χοληστερίνης.

#15. Εξερευνήστε τα πέριξ του χωριού

Κάθε καλοκαίρι, το επισκέπτεστε. Τι κρύβεται όμως πίσω από εκείνο το βουνό; Αυτή τη χρονιά, βάλτε στόχο να το μάθετε.

#14. Βρείτε χρόνο για τα βιβλία σας

Ναι, αυτά που έχετε βάλει στη βιβλιοθήκη με τη νοητική υποσημείωση “να τα διαβάσω οπωσδήποτε”. Κάντε λοιπόν αυτό το “οπωσδήποτε” ένα new year’s resolution!

#13. Βάλτε περισσότερο ύπνο στη ζωή σας

Ο ύπνος είναι ζωή. Βάλτε τον στη ζωή σας, όσο και όπου μπορείτε. Κινητό σε λειτουργία πτήσης και ύπνος έστω και για μισή με μία ώρα τη μέρα θα κάνει η διαφορά.

#12. Ένα απόγευμα το μήνα για φίλους που δεν βλέπεστε συχνά

Μην αμελείτε φίλους και πρώην συναδέλφους που δεν βλέπεστε συχνά. Μην υπόσχεστε στα τηλεφωνήματα των εορτών “να βρεθούμε να τα πούμε” μόνο και μόνο για να το ξαναπείτε στο επόμενο τηλεφώνημα.

#11. Κάτι για το σπίτι

Το παρκέ που θέλει άλλαγμα; Τα κουφώματα που μπάζουν; Ίσως ένα καλό βάψιμο; Εξάπαντος, βάλτε ως στόχο κάτι για το σπίτι.

#10. Κάτι για το σπίτι ΙΙ

Υπηρετήσατε το πρώτο new year resolution για το σπίτι; Μπράβο, αλλά είναι κρίμα να μείνετε εκεί! Κάποια διακόσμηση; Ένα νέο φωτιστικό; Εσείς θα αποφασίσετε.

#09. Πάρτι γενεθλίων

Μιλάμε για το δικό σας και δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Αυτή τη χρονιά, οργανώστε το χωρίς δικαιολογίες περί πολλής δουλειάς ή του ποιος θα κρατήσει τα παιδιά. Όταν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται.

#08. Ένα φαγητό το μήνα σε ένα καινούριο εστιατόριο

Δεν σας αξίζει; Ανακαλύψτε με την παρέα σας ή τον σύντροφό σας ένα καινούριο εστιατόριο και τιμήστε το! Σε μία χρονιά, θα έχετε κάνει ένα υπολογίσιμο γαστριμαργικό ταξίδι.

#07. Τελειοποιήστε το αγαπημένο σας πιάτο

Βάλτε ως στόχο να τελειοποιήσετε το αγαπημένο σας πιάτο. Και αφού το κάνετε Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο, καλέστε φίλους και γνωστούς να απολαύσουν τη μαγειρική σας!

#06. Φέτος, μετρήστε τα μπάνια και τα παγωτά

Ναι, όπως το κάνατε παιδιά, μόλις έμπαινε το καλοκαιράκι. Tip: καλό είναι τα μπάνια να είναι πολύ περισσότερα.

#05. Αρχίστε ένα σπορ

Δεν χρειάζεται να λέγεστε Τσιτσιπάς για να πιάσετε μια ρακέτα. Ή εάν είστε “θαλασσινός τύπος” να βρεθείτε στο πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού. Απλά πάρτε το απόφαση.

#04. Ένα ποτηράκι λιγότερο

Η μείωση του αλκοόλ θα σας κάνει καλό σε κάθε επίπεδο: υγείας, ψυχολογίας, μακροζωίας.

#03. Γνωρίστε νέους ανθρώπους

Από τα πιο σημαντικά new year resolutions. Μην μένετε μέσα στο σπίτι, “μιζεριάζοντας”, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Βγείτε και γνωρίστε κόσμο.

#02. Αποταμιεύστε

Θυμάστε τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα; Είναι καιρός να βάλετε την αποταμίευση στο πρόγραμμα, όσο μικρή και αν είναι.

#01. Μάθετε μια ξένη γλώσσα

Θα σας βοηθήσει παντού. Στο βιογραφικό σας, στα ταξίδια σας, στις επαφές με τους ανθρώπους. Μπορεί μάλιστα να σας ανοίξει και κάποιες νέες πόρτες!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!