“Απολαύστε υπεύθυνα”. Αυτό το γνωρίζετε και το εφαρμόζετε στην κατανάλωση αλκοόλ σε όλη τη διάρκεια των γιορτών (και ελπίζουμε και πριν και μετά από αυτές). Τι θα λέγατε όμως για το… “Δωρίστε υπεύθυνα”; Την επιλογή δηλαδή δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που θα συνδυάσουν την έκπληξη του δώρου με την υγεία;

Και εάν αναρωτιέστε “καλή ιδέα, αλλά εδώ δεν ξέρω τι να τους πάρω με τα κανονικά δώρα!”, σταματήστε. Διαβάστε το άρθρο μας που ακολουθεί, όπου συγκεντρώσαμε για εσάς αρκετές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις υγιεινών δώρων και κάντε την επιλογή σας!

 

Ατμομάγειρας

Η δύναμη του ατμού είναι το υγιεινό μαγείρεμα! Οι παραλήπτες του δώρου σας θα απολαμβάνουν τις τροφές με όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους στοιχεία, ενώ παράλληλα θα μαγειρεύουν και πιο εύκολα.

 

Βηματομετρητής

Οι ειδικοί λένε ότι 10.000 βήματα τη μέρα είναι ένα… μεγάλο βήμα για την υγεία. Δώστε λοιπόν στα αγαπημένα σας πρόσωπα την ευκαιρία να μετρήσουν τα βήματά τους κάθε μέρα. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που μετράνε τους παλμούς της καρδιάς καθώς και κατανάλωση θερμίδων.

 

Ηλεκτρική κουβέρτα

Δεν χρειάζεται ο παραλήπτης του δώρου να έχει περάσει τα εβδομήντα ή να πάσχει από ρευματισμούς. Ο οποιοσδήποτε θα βρει μια καλή ηλεκτρική κουβέρτα χρήσιμη τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

 

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Σημασία έχει πρώτα από όλα, να βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Όμως, μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, ειδικά εάν την κάνετε δώρο σε παιδιά, θα δημιουργήσει μία πολύ καλή συνήθεια. Για να δείτε το συγκριτικό μας τεστ μεταξύ ηλεκτρικής και κλασικής οδοντόβουρτσας, πατήστε εδώ.

Θερμός

Ένα δώρο που θα κάνει φίλους και γνωστούς να… πίνουν στην υγειά σας! Από ακριβά, designer’s θερμός μέχρι πρακτικά και καθημερινά, οι επιλογές είναι κυριολεκτικά χιλιάδες.

 

Ιονιστής

Ειδικά για συγγενείς και φίλους που ζουν στην πόλη, ο ιονιστής είναι ένα υγιεινό και χρησιμότατο δώρο, καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον χωρίς αλλεργιογόνα, σωματίδια και οσμές

 

Μαξιλαράκι για τα μάτια

Σε πολλά χρώματα και με άρωμα χαλαρωτικής λεβάντας, αυτό το δώρο θα δώσει μερικές επιπλέον πολυπόθητες ώρες ύπνου σε όσα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα τις χρειάζονται.

 

Μπλέντερ

Τώρα πια δεν θα έχουν δικαιολογία για να μην φτιάχνουν χυμούς και smoothies από φρούτα και λαχανικά. Tip για το blender: όσο περισσότερα τα watt (οτιδήποτε πάνω από 600) τόσο καλύτερα.

 

Σκοινάκι

Υγιεινό, αλλά θέλει προσοχή σε ποιον θα το κάνετε δώρο! Ο παραλήπτης πρέπει να έχει τουλάχιστον μία “αρχική σχέση” με το fitness, για να μην τραυματιστεί.

 

Χαλάκι γιόγκα

Ιδανικό για διαλογισμό ολίγων λεπτών (ή και αρκετών ωρών ανάλογα με τη συνήθεια). Για τους… μη φανατικούς με τη γιόγκα, λειτουργεί υπέροχα και ως διακοσμητικό.

 

Ωτασπίδες

Μπορεί να θέλουν να διαβάσουν απερίσπαστοι ή να ξεκουραστούν για λίγο, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια βλέπει τηλεόραση. Το σίγουρο είναι ότι ένα σετ ωτασπίδες είναι από τα πιο χρηστικά δώρα που μπορείτε να κάνετε!

 

Εξέταση καταγωγής με DNA

Τέλος, εκτός από τη σωματική υγεία και ευεξία, ιδιαίτερο ρόλο παίζει και η ψυχική. Υπάρχουν στην αγορά πακέτα εξέτασης καταγωγής με DNA που θα σας αποκαλύψουν τους κοντινούς και μακρινούς προγόνους σας και θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο όμορφα, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο δεν είστε μόνοι, αλλά είναι πιθανόν να έχετε και έναν 18ο ξάδελφο στην Κορέα ή μια 22η ξαδέλφη στη Χιλή!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!