Συνήθως, γιορτές σημαίνει οικογένεια, φίλοι και παρέες, μικρές ή μεγαλύτερες. Όμως, είναι πιθανό να υπάρξουν περίοδοι στη ζωή όλων μας, που για τον οποιοδήποτε λόγο αναγκαζόμαστε να περάσουμε τις γιορτές μόνοι μας.

Ειδικά φέτος, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και κοινωνικοποιούμαστε, το ενδεχόμενο των “μοναχικών γιορτών” είναι ορατό για πολλούς από εμάς. Όμως, ακόμα και στη μοναξιά, υπάρχουν τρόποι για να καταφέρει κάποιος να κάνει το καλύτερο ρεβεγιόν… για έναν!

Δείτε 10 από αυτούς στο άρθρο μας που ακολουθεί.

 

#10. Κρατήστε τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Αλήθεια, γιατί να μην κρατήσετε όλα αυτά που κάνουν τα Χριστούγεννα ξεχωριστά; Δεν υπάρχει κάποια “Αστυνομία Χριστουγέννων” που θα σας απαγορεύσει να στολίσετε το δέντρο ή να ετοιμάσετε γαλοπούλα για έναν. Ετοιμάστε και απολαύστε το γεύμα σας λοιπόν, σαν να ήσασταν με φίλους ή την οικογένειά σας και μην ξεχάσετε την πρόποση: “του χρόνου με παρέα”!

 

#09. Κάνετε όλα όσα δεν επιτρέπονταν

Μήπως την ημέρα των Χριστουγέννων θέλατε να βάλετε στη διαπασών Metallica αντί για τον Μικρό Τυμπανιστή; Μήπως θέλατε να τραγουδήσετε καραόκε όλα τα χριστουγεννιάτικα της Mariah Carey αλλά πάντα ντρεπόσασταν;  Μήπως θέλατε να χορέψετε το αγαπημένο σας τραγούδι από την πρώτη Λυκείου για τον (τότε) έρωτα της ζωής σας; Όλα όσα δεν επιτρέπονταν, τώρα επιτρέπονται. Κάνετέ τα και η μοναξιά θα φανεί σίγουρα λιγότερο δυσβάσταχτη.

 

#08. Κακομάθετε τον εαυτό σας

Ήσασταν “Σπαρτιάτισσα” όλη τη χρονιά; Αυτές τις γιορτές θα κακομάθετε τον εαυτό σας. Περάστε μισή ώρα στη μπανιέρα, ασχολούμενη μόνο με τις σαπουνάδες. Ασχοληθείτε με τα μαλλιά, τα νύχια, την ενυδάτωση και οποιαδήποτε άλλη περιποίηση μπορείτε να σκεφθείτε. Για μία μέρα, κακομάθετε τον εαυτό σας.

 

#07. Ετοιμάστε Christmas Resolutions

Γνωρίζετε τα New Year Resolutions, τις αποφάσεις που παίρνετε για τη νέα χρονιά. Φέτος λοιπόν, φέρτε τις λίγο νωρίτερα, ας πούμε την ημέρα των Χριστουγέννων. Ετοιμάστε τη λίστα με τα πράγματα που θέλετε να αλλάξετε στον εαυτό σας, στις προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σας σχέσεις.

 

#06. Αρχίστε κάτι καινούριο

Την ημέρα των Χριστουγέννων; Ναι, την ημέρα των Χριστουγέννων! Αρχίστε το βιβλίο που πάντα θέλατε να γράψετε και ποτέ δεν βρίσκατε τον χρόνο για να το ξεκινήσετε. Δεν θα είναι ωραίο, όταν μετά από κάποια χρόνια, θα είναι μια μεγάλη, διεθνής επιτυχία να λέτε ότι το ξεκινήσατε τα Χριστούγεννα του 2020; (tip: θα είναι ωραίο ακόμη και αν δεν γνωρίσει ποτέ καμία εκδοτική επιτυχία). Ξεκινήστε κάτι καινούριο και δεν θα το μετανιώσετε.

 

#05. Απολαύστε τη σιωπή

Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν 1 στους 2 ανθρώπους βρίσκει τα Χριστούγεννα αγχωτικά. Σκεφθείτε ότι σπάνια θα έχετε την ευκαιρία της σιωπής και της ηρεμίας μία τέτοια ημέρα. Απολαύστε το, και εάν είσαστε σε διάθεση, συνοδεύστε το με διαλογισμό. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

 

#04 Δείτε μαραθώνιο σειρών/ταινιών

Μήπως αυτά τα μοναχικά Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να κάνετε έναν μαραθώνιο Game of Thrones, ώστε να μην είστε ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη που δεν είδε τη σειρά; Μήπως θέλετε να δείτε τον Νονό 1, 2 και 3 από το πρωί μέχρι το βράδυ; Στις μοναχικές γιορτές, οι σειρές και οι ταινίες είναι η καλύτερη παρέα.

 

#03. Καθαρίστε το σπίτι

Ίσως όχι την ίδια την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά σίγουρα σε κάποια από τις προηγούμενες ή την παραμονή. Το καθάρισμα του σπιτιού εκτός από την πρακτική του πλευρά (καθαριότητα, άμυνα ενάντια στα βακτήρια, αλλά και στον κορωνοϊό), θα σας δώσει ψυχική ηρεμία και ανάταση όταν ξυπνήσετε την ημέρα των Χριστουγέννων και δείτε ένα σπίτι “Christmas Ready”!

 

#02. Τεμπελιάστε

Και το εννοούμε, με όλη τη σημασία της λέξης! Σκεφθείτε πώς για μία, ίσως και μοναδική φορά, δεν θα έχετε ένα βουνό από πιάτα, ταψιά και κατσαρόλια για πλύσιμο. Χουζουρέψτε περισσότερο, κατεβάστε τους ρυθμούς σας και αν νιώσετε ότι δεν έχετε καμία επιθυμία να βγείτε από τις πιτζάμες σας, απλά μείνετε με αυτές!

 

#01. Μοιραστείτε τις γιορτές, ακόμη και μόνοι

Δεν ζούμε στο 1960, ούτε στο 1990, ούτε καν στο 2015. Αυτά που ήταν δύσκολα έως αδύνατα, έστω και μόλις πέντε με δέκα χρόνια πριν, απέχουν κυριολεκτικά ένα πλήκτρο στις μέρες μας. Κάντε ένα teleconference, ακόμη και από το κινητό, με τους δικούς σας ανθρώπους. Ευχηθείτε και δεχθείτε τις ευχές τους. Και στο τέλος της ημέρας, θα ανακαλύψετε ότι μπορεί να είστε μόνοι στο σπίτι, αλλά ποτέ μόνοι στη ζωή!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!