Ο Άι Βασίλης έφερε φέτος μία μοναδική δίαιτα με μία ειδική φόρμουλα φτιαγμένη στα εργαστήριά του στη μακρινή Λαπωνία. Η δίαιτα αυτή έχει εγγυημένα αποτελέσματα με τα οποία θα χάσετε ακριβώς όσα κιλά θέλετε. Τι; Δεν υπάρχει Άι Βασίλης; Σωστό. Αλλά ούτε τέτοιες δίαιτες υπάρχουν!

Για μία ακόμη χρονιά, είμαστε στην περίοδο εκείνη, όπου οι περισσότεροι και περισσότερες από εμάς που πήραν 2, 3 ή και παραπάνω κιλά στις γιορτές θέλουν απεγνωσμένα να τα χάσουν. Όμως, όσο και να θέλετε να επιστρέψετε στα σωστά σας κιλά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσετε θύματα επιτηδείων. Δείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί τι πρέπει να προσέξετε.

 

Η αγορά

Γιατί όμως κυκλοφορούν τόσες μαγικές δίαιτες, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (έως και επικίνδυνες) στο εμπόριο; Η απάντηση βρίσκεται στο μέγεθος της αγοράς αδυνατίσματος που μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Σε μία τόσο τεράστια “πίτα” λοιπόν, θα προσπαθήσουν να παρεισφρήσουν άτομα και οργανισμοί που προσφέρουν δίαιτες – απάτες. Πώς θα τους αναγνωρίσουμε; Από τα ίδια τους τα λόγια!

 

Σκόνες χορτασμού

Μία από τις μεγαλύτερες απάτες. Η σκόνη μέσα σε φακελάκι υποτίθεται ότι κάνει το άτομο να χορταίνει γρηγορότερα και ως εκ τούτου να τρώει λιγότερο και να αδυνατίζει. Μείνετε μακριά.

 

Ρούχα, εσώρουχα και κολάν

Οι μεγαλύτεροι από εμάς ίσως θυμούνται τις μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες της δεκαετίας του 90 με τα μασαζοκολάν που αδυνάτιζαν με τη “μέθοδο των βιομαγνητών”. Οι υπεύθυνοι αυτών των προϊόντων καταδικάστηκαν στα δικαστήρια και τα απέσυραν από την αγορά, αλλά η απάτη επανέρχεται με διάφορος τρόπους. Ένας από αυτούς; Εσώρουχα με καφεΐνη (!) που “ενεργοποιούν” τα κύτταρα του σώματος στη μάχη του αδυνατίσματός.

 

Μαγικά χάπια

Στη θρυλική ταινία “The Matrix” το κόκκινο χάπι σημαίνει τον σκληρό και πραγματικό κόσμο και το μπλε χάπι τον virtual. Στο αδυνάτισμα όμως, κανένα χάπι, κανενός χρώματος δεν σημαίνει μαγική μεταμόρφωση. Ακόμη και τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε στα πλαίσια μιας ισορροπημένης δίαιτας σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.

 

Δίαιτες – αστραπή

“Χάστε 15 κιλά σε 15 μέρες.” Αυτές οι δίαιτες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξαναπάρετε τα 15 κιλά και άλλα 15 τις ακριβώς επόμενες ημέρες. Όλοι οι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που απαιτεί θέληση, επιμονή, κουράγιο με ρυθμούς απώλειας περίπου μισού κιλού την εβδομάδα.

 

Δίαιτες που δουλεύουν ενώ κοιμάστε

Οι ισχυρισμοί για προϊόντα διατροφής και προγράμματα που υπόσχονται απώλεια βάρους χωρίς θυσίες ή προσπάθεια είναι απάτη. Δεν υπάρχουν δίαιτες που θα κάνουν τη δουλειά για εσάς, ενώ κοιμάστε.

 

Δίαιτες μόνιμου αποτελέσματος

“Χάστε κιλά και μην τα ξαναπάρετε ποτέ”. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια κιλών για πάντα σημαίνει μόνιμες αλλαγές στον τρόπο που τρώτε, ασκείστε και ζείτε. Αντιμετωπίστε με τεράστιο σκεπτικισμό τέτοιες προτάσεις.

 

Κρέμες αδυνατίσματος

Μία από τις δίαιτες – απάτες που κάνουν ιδιαίτερη θραύση μέσω του διαδικτύου και της δήθεν “δωρεάν δοκιμής”. Όχι μόνο δεν δουλεύουν, αλλά πολλές φορές θα ανακαλύψετε ότι η “δωρεάν” δοκιμή σας έχει φορτώσει την κάρτα σας με μια μηνιαία συνδρομή…

 

Θαύματα της επιστήμης

Στις μέρες μας, η επιστήμη έχει περιβληθεί με ένα μαγικό “μανδύα”, χάρη στον οποίο μερικοί επιτήδειοι υπόσχονται τα πάντα. Η απώλεια κιλών σημαίνει μείωση θερμίδων και αύξηση φυσικής δραστηριότητας. Δίαιτες – θαύματα της επιστήμης δεν υπάρχουν.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Bρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!