Όλοι μας εκτιμούμε την αξία ενός δίκαιου συγκριτικού τεστ. Μας βοηθά να επιλέξουμε ή να αποφύγουμε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και μας αποτρέπει, πολλές φορές, από κακοτοπιές ή κακές αγορές. Όμως, ενώ είναι σίγουρο ότι έχετε δει πολλά συγκριτικά τεστ για αυτοκίνητα ή για κινητά τηλέφωνα, είναι πιθανόν να μην έχετε υπόψη σας κάποιο συγκριτικό τεστ για αντηλιακά.

Θα το διορθώσουμε αμέσως!

Στο άρθρο μας που ακολουθεί, συγκρίνουμε τις 2 μεγάλες κατηγορίες αντηλιακών: Προϊόντα σε κρέμα και προϊόντα σε σπρέι. Στο “δικαστήριο του ήλιου” ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε κατηγορίας, ακριβοδίκαια και με γνώμονα πάντα τη δική σας ασφάλεια και το ευ ζην και φτάνουμε στην ετυμηγορία μας. Ακολουθήστε μας.

 

Ευκολία χρήσης – Νικητής σπρέι

Πώς μπορείς να φτάσεις σε εκείνο το σημείο στην πλάτη, ακριβώς ανάμεσα στους ώμους, χωρίς να ζητάς πάντοτε τη βοήθεια κάποιου άλλου; Με το σπρέι φυσικά. Πολύ πιο βολικό στη χρήση του, από ό,τι η κρέμα, ιδιαίτερα για ένα παιδί που δυστροπεί, το αντηλιακό σε σπρέι είναι ψεκάστε, (όχι σκουπίστε) τελειώσατε.

 

Ασφάλεια – Νικητής κρέμα

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά να μην ψεκάζετε ποτέ κοντά στο πρόσωπο ή στο στόμα σας, ώστε να αποφύγετε να εισπνεύσετε σωματίδια του προϊόντος. Αντιθέτως, ψεκάστε στα χέρια σας και απλώστε στο πρόσωπο. Όμως, δεν θα ήταν πιο βολικό να χρησιμοποιείτε τελικά κρέμα για αυτό τον σκοπό; Επίσης, η φιάλη του σπρέι δεν παύει να είναι εύφλεκτη.

 

Κάλυψη – Νικητής κρέμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή ποσότητα κάλυψης για ολόκληρο το σώμα σας ανέρχεται στα δύο με τρία κουταλάκια αντηλιακού. Όμως έρευνες για την εφαρμογή του αντηλιακού σε σπρέι, δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν ούτε το ένα τέταρτο της απαιτούμενης ποσότητας!

Υπολογίζεται ότι για να επιτευχθεί σωστή κάλυψη με το σπρέι, κάποιος πρέπει να ψεκάζει στο ίδιο σημείο επί σχεδόν 6 δευτερόλεπτα. Δεν έχουμε δει πολλούς με τέτοια αίσθηση σχολαστικότητας.

 

Προστασία – Νικητής κρέμα

Η υπεροχή της κρέμας, όσον αφορά τη συνολική προστασία, είναι ότι βλέπεις πόση εφαρμόζεις, και ξέρεις αν έχεις κάνει καλή δουλειά ή όχι. Αντίθετα με το σπρέι, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος: “τώρα έβαλα πολύ ή λίγο;” “μήπως το σπρέι δεν ήταν στραμμένο σωστά”;

 

Τιμή – Ισοπαλία

Αυτή είναι μία δύσκολη κατηγορία. Τα αντηλιακά σε κρέμα κοστίζουν ελαφρά λιγότερο, όμως πάντοτε μένει κάποιο υπόλειμμα στο μπουκάλι, ενώ το σπρέι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τέλους. Από την άλλη πλευρά, ο τόσο διαφορετικός τρόπος χρήσης του κάθε προϊόντος κάνει τη σύγκριση κάπως αδόκιμη. Σε αυτή την κατηγορία θα έχουμε ισοπαλία.

 

Τελική ετυμηγορία – Κρέμα

Στο τέλος της ημέρας, γιατί φοράμε αντηλιακό; Γιατί θέλουμε να προστατευθούμε από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB του ήλιου. Έτσι λοιπόν, αν και στις επιμέρους κατηγορίες, το σκορ είναι μόλις 3-1 υπέρ της κρέμας (και με μία ισοπαλία) δεν μπορούμε να μην σκεφθούμε ότι η προστασία παίζει κυρίαρχο ρόλο στο αντηλιακό. Ως εκ τούτου, η δική μας ετυμηγορία είναι κρέμα.

 

Win win

Όμως… υπάρχει μία ένσταση από τους φανατικούς χρήστες σπρέι που το χρησιμοποιούν σωστά, ψεκάζοντας για 6 τουλάχιστον δευτερόλεπτα στο ίδιο σημείο. Γιατί να μην χρησιμοποιεί κάποιος και τα 2 προϊόντα; Γιατί να μην έχει στο τσαντάκι του την κρέμα ως το βασικό αντηλιακό και το σπρέι για την πλάτη, τις πατούσες και όλα τα υπόλοιπα σημεία όπου η κρέμα υστερεί; Δηλαδή, ένας συνδυασμός win win.

Η ένστασή γίνεται δεκτή (αρκεί βεβαίως να γίνει δεκτή και από το πορτοφόλι σας). Αυτό όμως που δεν γίνεται δεκτό στο “δικαστήριο του ήλιου” είναι η απουσία αντηλιακού. Μην το ξεχνάτε ποτέ!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!