Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ίσως η πιο όμορφη περίοδος της χρονιάς! Είναι όμως και από τις πιο busy. Σκεφθείτε: μέχρι να βρείτε ένα πουλόβερ για τον μπαμπά που επιτέλους να του αρέσει, δώρο για τη μαμά, άρωμα για τον αγαπημένο και κάτι για τη μικρή σας (ή μεγάλη!) αδελφή, έχετε ήδη γράψει χιλιόμετρα.

Η μία επίσκεψη στα μαγαζιά διαδέχεται την άλλη και τελικά, όταν μείνετε επιτέλους ευχαριστημένη από τις εξορμήσεις σας, καταλαβαίνετε ότι κάτι έχετε ξεχάσει. Τι; Τον εαυτό σας! Μην σας πιάνει κρίση πανικού. Κάντε του λοιπόν ένα δώρο με τις εορταστικές προτάσεις μακιγιάζ που σας δίνουμε σε αυτό το άρθρο και… νιώστε up με το make up σας!

 

Less is more – φυσικό μακιγιάζ

Αυτό που θα θέλαμε να θυμάστε σαν γενικό κανόνα είναι ότι το καλό μακιγιάζ δεν εφαρμόζεται για να κρύψει, αλλά για να αναδείξει! Θα σας προτείναμε να μην προσπαθείτε με τις ώρες (και πολλές φορές μάταια) να κρύψετε τις μικρές ή ακόμη και μεγάλες ατέλειές σας, αλλά να αναδείξετε μέσα από το μακιγιάζ σας τα πιο δυνατά σας σημεία.

Καθώς λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ είναι μία από τις τάσεις της εποχής μας (και μάλιστα τάση που “ήρθε για να μείνει”), αν το ακολουθείτε, δεν υπάρχει λόγος να το αποχωριστείτε κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μία glitter πινελιά με λεπτή γραμμή στα βλέφαρα με ένα χρωματιστό eyeliner με glitter αρκεί για να κάνει άκρως εορταστικό το φυσικό σας μακιγιάζ!

 

Ό,τι λάμπει είναι χρυσός!

Οι γιορτές είναι λαμπρές και το ίδιο επιβάλλεται να είναι και οι εμφανίσεις. Αυτά τα Χριστούγεννα, εμφανιστείτε απαστράπτουσες με αρκετή δόση  glam και glitter. Άλλωστε, η glittermania που έχει σαρώσει τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, συνεχίζεται φέτος ακόμη πιο δυνατή με glitter μακιγιάζ ματιών ή eyeliner.

Κατεβείτε όμως και κάτω από τα μάτια! Αποκτήστε ένα φουτουριστικό look με χρυσό glitter στα χείλη αφού έχετε απλώσει κραγιόν και lip gloss. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε glitter στα ζυγωματικά, τονίζοντάς τα και δίνοντάς τους μία όμορφη και διακριτική λάμψη. Πειραματιστείτε με τη λάμψη!

 

Paris girl red lips

Γνωρίζετε τη φράση “je ne sais quoi” (κυριολεκτικά “δεν ξέρω τι”); Είναι ή έκφραση που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι για να υποδηλώσουν “αυτό το κάτι” που κάνει τις Γαλλίδες ξεχωριστές και γοητευτικές. Το κατακόκκινο κραγιόν, βασικό “κλειδί” της γαλλικής ομορφιάς είναι φέτος must τόσο για τα μοντέλα στην πασαρέλα όσο και για το εορταστικό σας μακιγιάζ.

Υιοθετήστε λοιπόν το Paris girl red lips look και κάντε τους όλους να πουν ““je ne sais quoi”! Ωστόσο, υπάρχει και… ένα “disclaimer”. Το κόκκινο είναι από τα δύσκολα χρώματα που αναδεικνύει κυρίως τα μεγάλα χείλη, καθώς έχει την τάση να τα μικραίνει. Γυναίκες με λεπτά χείλη καλό είναι να το αποφεύγουν, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απογοητευτικό.

 

Το μυστήριο κλέβει την παράσταση

Αυτές τις γιορτές κλειδώστε βαθιά τη “drama queen” που κρύβετε μέσα σας και κρατήστε μόνο το “drama”! Μιλάμε φυσικά, για το δραματικό μακιγιάζ ματιών, αναπόσπαστο συστατικό κάθε σταρ του Χόλυγουντ αλλά και κάθε celebrity. Πρόκειται για ένα look που δίκαια λατρεύεται τις γιορτές για την ένταση που δίνει στα μάτια.

Σίγουρα, αν είστε από τις γυναίκες που αποφεύγουν να βάλουν μολύβι στο εσωτερικό του ματιού, η πρόκληση είναι μεγάλη! Όμως, το δραματικό μακιγιάζ “απαιτεί” μαύρο μολύβι (ή ακόμη και υγρό eyeliner) ακόμη και στις γωνίες των ματιών. Σκούρο χρώμα σκιάς και περιποίηση φρυδιών ακολουθούν.

Πολύ σημαντικό! Επιλέξτε ένα nude χρώμα για το κραγιόν σας και ποτέ έντονο ή σκούρο για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας. Άλλωστε, κάνατε όλο αυτόν τον κόπο για να τραβήξετε την προσοχή στα μάτια σας (αν θέλατε να κάνετε τα χείλη σας το κέντρο του ενδιαφέροντος, δείτε παραπάνω το Paris girl red lips)!

Αυτές λοιπόν είναι οι προτάσεις μας για τις φετινές γιορτές. Επιλέξτε, εντυπωσιάστε και γιορτάστε!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!