Είστε στον καναπέ του σπιτιού σας και ένα άρθρο στο tablet σας τραβάει την προσοχή: 50+1 υπέροχες προτάσεις μανικιούρ για τον χειμώνα! Τέλεια. Ετοιμάζεστε να συνεχίσετε στο Instagram για να δείτε αυτά τα υπέροχα σχέδια, όμως εκείνη τη στιγμή κάτι σας χαλάει τα σχέδια.

Τι; Μα τα δικά σας νύχια φυσικά. Σηκώνετε τα χέρια σας, τα εξετάζετε και διαπιστώνετε ότι ο χειμώνας δεν είναι καθόλου ευγενικός με τα νύχια σας. Διαβάστε λοιπόν στο άρθρο που ακολουθεί πώς θα αποφύγετε τα σπασμένα και ταλαιπωρημένα νύχια κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κάντε και τις… 50+ 1 προτάσεις μανικιούρ πραγματικότητα!

 

Οι συνήθεις ύποπτοι

Ο χειμωνιάτικος καιρός φέρνει πάντοτε νέες συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν κάποια μικρή, μέτρια ή και σοβαρή ζημιά στα νύχια μας. Ο ψυχρός αέρας, οι συχνές μεταβάσεις από τον κρύο εξωτερικό χώρο στους ζεστούς και ξηρούς εσωτερικούς χώρους, καθώς και τα καυτά ντους είναι οι… συνήθεις ύποπτοι για την αφυδάτωση που είναι ο νούμερο 1 εχθρός των νυχιών μας.

 

Ενυδάτωση – νούμερο 1 σύμμαχος!

Τα υγιή νύχια περιέχουν περίπου 18% νερό κατά μέσο όρο. Όταν ο χειμώνας, όπως περιγράψαμε παραπάνω, δημιουργεί συνθήκες αφυδάτωσης, το φυσικό επακόλουθο είναι τα νύχια μας να ξεφλουδίζουν και να σπάνε. Η ενυδατική σας λοσιόν λοιπόν δεν είναι μόνο για τα χέρια και τα δάχτυλά σας. Εφαρμόστε την και στα νύχια, τρίβοντάς τα και δώστε τους την υγρασία που χρειάζονται.

 

Ενυδάτωση και εκ των έσω

Η ενυδάτωση δεν αρκεί να είναι μόνο εξωτερική! Αυτό που απαραίτητα τηρούμε τους καλοκαιρινούς μήνες, πίνοντας όσο πιο συχνά μπορούμε νερό και ενυδατώνοντας τον οργανισμό μας, δεν πρέπει να το αμελούμε τον χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι ενώ το καλοκαίρι, ο ιδρώτας μας δίνει “σήμα” για να πιούμε νερό, τον χειμώνα, καθώς ιδρώνουμε πιο δύσκολα, ξεχνάμε και πιο εύκολα. Είναι όμως κρίμα να μας το θυμίζουν τα σπασμένα νύχια μας!

 

Γάντια στο κρύο

Δεν ξέρουμε αν είναι… κίτρινα, όπως στη θρυλική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, ξέρουμε όμως ότι είναι υπεραπαραίτητα. Εκτός του ότι προστατεύουν τα νύχια σας από την “επέλαση” του κρύου, αποτελούν και ένα κυριολεκτικό φράγμα προστασίας ανάμεσα στα νύχια σας και τον έξω κόσμο.

 

Γάντια στο πλύσιμο

Τα νύχια μας δεν είναι φτιαγμένα από τιτάνιο. Αν πλένουμε τα πιάτα ή τα ρούχα, χωρίς να φοράμε γάντια, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, καθώς η υπερβολική επαφή με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά, ενώ οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα απορρυπαντικά τα αφυδατώνουν και τα ξηραίνουν. Όσο σύντομη και αν είναι η επαφή μας με το νερό (“ένα ζιπουνάκι του μωρού πλένω κι έρχομαι”!), το αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να φανεί στα νύχια μας.

 

Τα βαμμένα νύχια βοηθούν

Για να μην… τα βάψουμε μαύρα με την κατάσταση των νυχιών μας τον χειμώνα, μπορούμε απλά να βάψουμε τα νύχια μας. Οποιοδήποτε base και top coat θα λειτουργήσει σαν ασπίδα που θα κρατήσει εντός των νυχιών τα φυσικά έλαια και θα μπλοκάρει το νερό, το σαπούνι κλπ από το να εισχωρήσουν μέσα στο νύχι.

 

Σωστή διατροφή

Είμαστε ό,τι τρώμε και τον χειμώνα. Η κακή διατροφή και η έλλειψη των απαραίτητων ιχνοστοιχείων και βιταμινών μπορεί να κάνει τα νύχια μας εύθραυστα. Σίδηρος, κάλιο, ασβέστιο, αλλά και βιταμίνες Α, Β και C δεν πρέπει να απουσιάζουν από τον οργανισμό μας. Ακόμη, για να ενισχυθεί η κερατίνη των νυχιών, είναι σημαντική και η κατανάλωση πρωτεΐνης.

 

Νύχια all weather

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η περιποίηση των νυχιών είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα. Η λίστα με τα σύνεργά μας για να περιποιούμαστε και να έχουμε δυνατά, υγιή και λαμπερά νύχια ακολουθεί.

 

Σύνεργα νυχιών

  • Νυχοκόπτης
  • Λίμα
  • Ξεβαφτικό νυχιών
  • Μαλακτικό για τα επωνύχια (πετσάκια)
  • Πενσάκι
  • Βερνίκι
  • Ενυδατική κρέμα
  • Λάδι

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!