Το καλοκαίρι είναι εδώ, και μαζί του ένα γνώριμο θέμα. Τι αντηλιακό/ά θα αγοράσετε φέτος; Με ιαματικό, μεταλλικό νερό; Με προβιοτικά; Με σαλικυλικό οξύ; Οι προτάσεις και οι καινοτομίες στα ράφια με τα αντηλιακά στα σημεία πώλησης κυριολεκτικά εκατοντάδες!

Ξεκινώντας λοιπόν την έρευνα αγοράς σας, αρχίζετε να τσεκάρετε τις ιδιότητες που θεωρείτε ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να απουσιάζουν από το αντηλιακό σας.

Ευρέως φάσματος… τσεκ.

Να απλώνεται εύκολα… τσεκ.

Με τον σωστό Δείκτη Προστασίας για εσάς… τσεκ.

Ειδικό αντηλιακό για το πρόσωπο όμως; Εάν στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχετε απάντηση ή εάν θεωρείτε ότι ένα αντηλιακό για το σώμα είναι 100% κατάλληλο και για το πρόσωπο, διαβάστε το άρθρο μας που ακολουθεί και είναι πιθανόν να αλλάξετε γνώμη.

 

Η διαφορά προσώπου και σώματος

Είναι και τα δύο δικά σας, αλλά δεν είναι ίδια. Σε αντίθεση με το σώμα σας που είναι συνήθως καλυμμένο, το πρόσωπό σας είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης όλη μέρα, κάθε μέρα. Εκεί βρίσκεται επίσης το πιο ευαίσθητο δέρμα, όπως η περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Οι κύριες διαφορές μεταξύ του δέρματος του προσώπου και του σώματος είναι οι εξής:

  • Πάχος δέρματος. Το δέρμα του προσώπου είναι πιο λεπτό από το δέρμα του σώματός μας.
  • Ρυθμός ανανέωσης κυττάρων δέρματος. Ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος στο σώμα είναι πιο αργός.
  • Ξηρότητα. Το δέρμα στο σώμα έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες από ότι στο πρόσωπο (άρα και περισσότερη ξηρότητα).

 

Αντηλιακό για το σώμα. Κάνει και για το πρόσωπο;

Εάν θέλετε τη σύντομη απάντηση, είναι “τεχνικά, ναι”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό που βάζετε στο σώμα σας και στο πρόσωπό σας. Για να απαντήσετε όμως ουσιαστικά, στην ερώτηση, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις δικές σας ατομικές ανάγκες, ξεκινώντας από τον τύπο δέρματος που έχετε.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει πιθανώς να το σκεφθείτε δύο φορές πριν ακολουθήσετε τη λογική “ένα-για-όλα”. Τα αντηλιακά σώματος και προσώπου έχουν διαφορετικές φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ξεχωριστές ανάγκες.

Το δέρμα στο σώμα σας μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά στα συστατικά ενός προϊόντος από το δέρμα του προσώπου σας. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο δεν χρησιμοποιείτε συνήθως λοσιόν σώματος στο πρόσωπό σας ή σαπούνι προσώπου στο σώμα σας.

 

Η διαφορά των αντηλιακών προσώπου

Τα αντηλιακά προσώπου είναι σχεδιασμένα για να εφαρμόζονται πιο άνετα, με πιο ελαφριά υφή και ευκολότερα απορροφήσιμα υλικά. Οι πιο συνηθισμένες ιδιότητες των αντηλιακών προσώπου καλής ποιότητας είναι οι εξής:

  • Πιο ελαφριά σε υφή από τα αντηλιακά σώματος
  • Μη λιπαρά
  • Μη φαγεσωρογόνα (σχεδιασμένα για να μην φράζουν τους πόρους)
  • Ιδιαίτερα αποτελεσματικά, με σχεδόν πάντα υψηλό SPF και προστασία ευρέως φάσματος
  • Μη αρωματικά, ώστε να μην παρεμβαίνουν στο άρωμά σας
  • Ειδικά σχεδιασμένα για διαφορετικούς τύπους δέρματος (ξηρό, λιπαρό ή μικτό).

 

Αντηλιακά προσώπου με επιπλέον ιδιότητες

Τα νεότερα αντηλιακά προσώπου έχουν σχεδιαστεί με συστατικά που όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα, αλλά και το θρέφουν και το ωφελούν. Υπάρχουν για παράδειγμα, αντηλιακά με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το λευκό ή το πράσινο τσάι ή προϊόντα χωρίς χημικά ορυκτά που έχουν δροσιστική δράση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 

Μην ξεχνάτε

Ίσως να μην έχετε ακόμη πειστεί για την ανάγκη ειδικού αντηλιακού για το πρόσωπο. Αυτό όμως, για το οποίο πρέπει να έχετε 100% πειστεί είναι η ανάγκη να προστατεύετε το πρόσωπο και το σώμα σας, κάθε μέρα. Αναζητήστε σκιά από τις 10 μέχρι τις 2, φορέστε πλατύγυρο καπέλο και ανοιχτόχρωμα ρούχα, και εφαρμόζετε το αντηλιακό σας κάθε 2 ώρες, και εφαρμόστε ξανά μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση. Πρόκειται για συμβουλές που σας έχουμε δώσει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε ποτέ να τις επαναλαμβάνουμε!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!