Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο από πολλές απόψεις. Το πρώτο, μετά την έλευση του κορωνοϊού  βρίσκει κυριολεκτικά όλους μας σε ένα μεταβατικό στάδιο προς μία νέα καθημερινότητα. Στάσεις ζωής και ανθρώπινες σχέσεις αναθεωρούνται διαρκώς. Είναι λοιπόν δυνατόν να μην αναθεωρηθεί και ο τρόπος που κάνουμε διακοπές;

Για πολλούς από εμάς, διακοπές φέτος σημαίνει “μη διακοπές”. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), ένα 27% των Ελλήνων δεν θα κάνει καθόλου διακοπές φέτος, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις θα κάνει διακοπές, όπως έκανε κάθε χρόνο.

Εάν ανήκετε λοιπόν στην κατηγορία αυτών που δεν θα πάνε φέτος διακοπές, δείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί πώς μπορείτε, με κάποιες έξυπνες ιδέες, να κάνετε την παραμονή σας στο σπίτι να μοιάζει με… τριήμερο σε πεντάστερο!

 

Αρχίστε από το συμμάζεμα

Ποια είναι η βασική διαφορά μίας σουίτας ξενοδοχείου από το σπίτι σας; Στο ξενοδοχείο, τη στιγμή που μπαίνετε μέσα, βρίσκετε ένα φρέσκο, καθαρό δωμάτιο χωρίς χάος και ακαταστασία. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα στο σπίτι, όπου κάποιες φορές για να φτάσετε στον καναπέ πρέπει να υπερπηδήσετε τρία ζευγάρια παπούτσια και να παρακάμψετε μία σιδερώστρα.

Σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου, η θέση κάθε αντικειμένου έχει μελετηθεί ώστε να υπάρχει ρυθμός και ροή στον χώρο. Περπατήστε στο σπίτι σας με κριτικό μάτι και προσπαθήστε να δείτε τι λειτουργεί και τι εμποδίζει. Είναι σίγουρο ότι το ξεφτισμένο κιλίμι στην κουζίνα προσφέρει κάτι; Διορθώνοντας τη γενική ακαταστασία, θα κάνετε αμέσως το σπίτι φιλικότερο για διακοπές.

 

Επόμενη στάση: ντουλάπα

Μία από τις πιο απολαυστικές στιγμές σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι όταν ανοίγετε τη ντουλάπα. Στη μία γωνία υπάρχει μία όρθια σιδερώστρα και στην άλλη γωνία, μία σακούλα πλυντηρίου, δύο ζευγάρια παντόφλες και δύο ρόμπες. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διακοπές σας!

Για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει περισσότερο με ξενοδοχείο, σας συνιστούμε να καθαρίσετε τη ντουλάπα σας, να την τακτοποιήσετε  και να επιστρέψετε στα απολύτως απαραίτητα. Ίσως στην αρχή αυτό να σας φανεί σαν εργασία (“μα δεν είπαμε ότι θα κάνουμε διακοπές;”), ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ηρεμήσει και θα σας χαλαρώσει.

 

Διακοπές σημαίνει αρώματα

Ίσως η πιο σημαντική (αλλά σίγουρα η πιο υποτιμημένη αίσθησή μας) όσον αφορά τις διακοπές είναι η όσφρηση. Θυμόμαστε το άρωμα από εκείνες τις αξέχαστες διακοπές στο νησί πριν πολλά χρόνια σαν να ήταν χτες. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, προσπαθήστε να φέρετε τα αρώματα μέσα στο σπίτι.

Δεν είναι δύσκολο. Αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια, λουλούδια, φρέσκα βότανα είναι στη διάθεσή σας για να αλλάξουν εντελώς το σπίτι σας. Ακόμη και ένα κλαδάκι βασιλικού σε ένα βαζάκι μπορεί να μετατρέψει τον χώρο σας από ένα απλό διαμέρισμα στην πόλη σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί!

 

Συμπεριφερθείτε όπως στις διακοπές

Δεν χρειάζεται να είστε σκυθρωποί, ούτε κατσούφηδες. Είστε σπίτι σας, όχι σε φυλακή. Λίγη περισσότερη προσοχή στον αγαπημένο σας με κάποιο δωράκι ή μία όμορφη ρομαντική έκπληξη θα σας κάνει και τους δύο πιο ευτυχισμένους. Μια καλή ιδέα; Βάλτε σε ένα δίσκο κάποια ποτά και σνακ, δημιουργώντας έτσι ένα μίνι μπαρ στο σπίτι.

 

Ομορφύνετε το μπάνιο

Στις διακοπές, το μπάνιο ενός ξενοδοχείου προσπαθεί να είναι όσο πιο “χλιδάτο” μπορεί. Αντίθετα, στο σπίτι μας, το μπάνιο είναι κατά κύριο λόγο χρηστικό. Οι συμβουλές μας είναι απλές και οικονομικές: ανανεώστε τις πετσέτες σας, βελτιώστε τον φωτισμό του μπάνιου και αναβαθμίστε τα σαπούνια και τα shower gel σας. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στη μυρωδιά! Επίσης, μία καινούρια ρόμπα και παντόφλες δεν βλάπτουν.

 

Αλλάξτε το playlist

Εάν είστε σε διακοπές στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ανοίξετε την τηλεόραση για να δείτε τις πρωινές εκπομπές. Πριν πάρετε το τηλεκοντρόλ στα χέρια, πάρτε το αλλιώς. Αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα κάνατε στις διακοπές σε σχέση με την οπτικοακουστική σας ψυχαγωγία και ακολουθήστε το. Μήπως είναι ένα playlist με μεγάλες επιτυχίες της Τζένης Βάνου; Τα best των Metallica; Και τα δύο μαζί; Ό,τι και να είναι, κάντε το!

 

Κοιμηθείτε πολυτελώς

Τέλος, ένα μεγάλο μέρος των διακοπών μας είναι ο καλός, πλούσιος ύπνος. Κοιμηθείτε παραπάνω από ό,τι συνηθίζετε, αφιερώνοντας στον ύπνο σας τον χρόνο που συνήθως αφιερώνετε για να μεταβείτε στη δουλειά. Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε κουρτίνες σε στιλ ξενοδοχείου που μπλοκάρουν το φως στην κρεβατοκάμαρά σας κάντε το.

Ακόμη, ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο, δημιουργήστε μία ιεροτελεστία, όπως θα κάνατε στις διακοπές. Ένα μπάνιο, ένα ρόφημα, ένα κερί, ένα βιβλίο – ό,τι σας αρέσει.

 

Κάνατε όλα τα παραπάνω; Καλές σας διακοπές… στο σπίτι!

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!