Είναι αλήθεια ότι ζούμε στην πιο σεξουαλικά απελευθερωμένη και χειραφετημένη εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στη Ελλάδα, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, οι σεξουαλικές προτιμήσεις και επιθυμίες είναι πλέον αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας, που δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Τότε, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ;

Η πιθανότερη απάντηση είναι ότι τα ταμπού σβήνουν δύσκολα και τα μεγάλα ταμπού ακόμη δυσκολότερα. Και είναι σίγουρο ότι δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερο ταμπού εδώ και χιλιάδες χρόνια στην ιστορία της ανθρωπότητας από το σεξ. Δείτε λοιπόν στο άρθρο μας που ακολουθεί, 10 από τους πιο συνηθισμένους μύθους για το σεξ. Κάποιοι θα σας κάνουν να χαμογελάσετε, ενώ αν κάποιους τους θεωρείτε αληθινούς, είναι καιρός να αναθεωρήσετε!

 

Μύθος #10. Το σεξ έχει ημερομηνία λήξης

Τι ρόλο παίζει η ηλικία στο σεξ; Σίγουρα όχι απαγορευτικό. Η ερωτική πράξη είναι διαφορετική σε κάθε στάδιο της ζωής μας, δεν παύει όμως να είναι εκεί. Ακόμα κι αν κάποιοι είμαστε μεγαλύτεροι και μεγαλύτερες σε ηλικία, εξακολουθούμε να είμαστε σεξουαλικά όντα που μαθαίνουν και εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους – ανεξάρτητα από το πόσα κεράκια σβήσαμε!

 

Μύθος #09. Το σεξ είναι καλό μόνο όταν καταλήγει σε οργασμό

Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που οδηγεί σε άβολες και αγχωτικές καταστάσεις, νευρώσεις και επισκέψεις στον ψυχολόγο. Η αλήθεια είναι ότι το σεξ οφείλει να είναι απολαυστικό με ή χωρίς οργασμό. Το γεγονός είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν φτάνουν ποτέ (ή σπάνια) σε οργασμό, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν πολλαπλούς οργασμούς. Ξεχάστε την πίεση του προορισμού και απολαύστε το ταξίδι.

 

Μύθος #08. Το προφυλακτικό καταστρέφει τη μαγεία του σεξ

Δεν είμαστε στο 1600 όταν τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από λινά υφάσματα ή επεξεργασμένα με θειάφι εντόσθια ζώων. Σήμερα, τα προφυλακτικά διατίθενται σε, κυριολεκτικά, χιλιάδες διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε περισσότερες από μία μάρκες για να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς και τον σύντροφό σας. Μην ανησυχείτε όμως για τη μαγεία – είναι πάντα εκεί.

 

Μύθος #07. Ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος για σεξ

Στην εφηβική ή μετεφηβική ηλικία, ο άνδρας έχει εντονότερες ορμές και ανεβασμένη επιθυμία. Ακόμη και τότε όμως, δεν είναι ποτέ και πάντα έτοιμος για σεξ. Όταν στον άνδρα, εκτός από περισσότερα χρόνια, προστεθούν και περισσότερες ευθύνες για το μέλλον, το δικό του ή της οικογένειάς του, του είναι απλά αδύνατον να είναι “ετοιμοπόλεμος” με την κάθε ευκαιρία.

 

Μύθος #06. Άνδρες και γυναίκες φτάνουν στο απόγειο της επιθυμίας σε διαφορετικές ηλικίες

Ο μύθος που επιμένει εδώ και δεκαετίες ισχυρίζεται ότι οι άνδρες φτάνουν στο απόγειο της σεξουαλικής τους επιθυμίας στα εφηβικά τους χρόνια, ενώ οι γυναίκες περίπου στα 35 έτη. Όμως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει βιολογικός καθοριστικός παράγοντας που να συνηγορεί σε αυτό, ενώ και καμία σοβαρή έρευνα δεν το έχει αποδείξει.

 

Μύθος #05. Το σεξ είναι η καλύτερη άσκηση

Το σεξ δεν διαρκεί ποτέ τόσο πολύ, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη γυμναστική. Στις καλύτερες των περιπτώσεων, πρόκειται για μέτρια άσκηση με την οποία δεν θα κάψετε θερμίδες. Όμως, το χειρότερο με αυτό τον μύθο είναι ότι μετατρέπει το σεξ σε κάτι που δεν είναι.

 

Μύθος #04. Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

Δηλαδή, περισσότερο από 500 φορές την ώρα και πάνω από 8.000 φορές κατά τη διάρκεια περίπου των 16 ωρών που μένουν ξύπνιοι – και ποιος ξέρει τι γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου! Αν και οι άνδρες σκέφτονται το σεξ συχνότερα από τις γυναίκες, τα “7 δευτερόλεπτα” είναι απλά μία υπερβολή. Μην της δίνετε βάση.

 

Μύθος #03. Ο κόλπος είναι χαλαρός ή σφικτός ανάλογα με την ποσότητα του σεξ

Η αντιπαράθεση “σφιχτός VS χαλαρός κόλπος” ανάλογα με την ποσότητα του σεξ που κάποια γυναίκα είχε στη μέχρι τώρα ερωτική της ζωή είναι αρκετά συνηθισμένη και διαδεδομένη – και απολύτως αναληθής. Ο κόλπος είναι ένας μυς που διαστέλλεται και συστέλλεται. Όταν μία γυναίκα διεγείρεται, τα τοιχώματα του κόλπου μαλακώνουν και επιμηκύνονται, διευκολύνοντας την εισαγωγή. Η ποσότητα και ο αριθμός των εραστών δεν παίζουν ρόλο.

 

Μύθος #02. Το ιδανικό σεξ είναι όπως στις “ταινίες και τα site

Αλήθεια: Η βιομηχανία ερωτικών ταινιών έχει ως βασικό της στόχο το κέρδος και όχι την απεικόνιση της πραγματικότητας. Ως εκ τούτου, απλά παρουσιάζει φανταστικούς και υποθετικούς κόσμους, όπου η προσποίηση είναι ο κανόνας. Στην πραγματική ζωή, το σεξ πρέπει να αφορά την οικειότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη σαφή και ενθουσιώδη συναίνεση.

 

Μύθος #01. Το μέγεθος μετράει

Ίσως, ο πιο διαδεδομένος μύθος που επιμένει εδώ και δεκαετίες και συνεχίζει να διαιωνίζεται (με τη βοήθεια της βιομηχανίας ερωτικών ταινιών, βλέπε και μύθο #02). Η αλήθεια είναι ότι το πέος μπορεί να έχει πολλά μεγέθη αλλά και σχήματα και η ιδέα ότι το μεγαλύτερο είναι καλύτερα είναι απλά λανθασμένη. Αυτό που κάνει πραγματικά το σεξ καλύτερο είναι η συμβατότητα με τον σύντροφό σας και η ανοιχτή επικοινωνία για το τι σας κάνει να νιώθετε καλά και τι όχι.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!