Το δίκτυο Green Pharmacy υποστηρίζει μέσω των φαρμακείων του τη δράση SUN FILOS για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.

Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο, που περιβάλλεται από θάλασσα, το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία ) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Είναι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. Εθελοντές δερματολόγοι από όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Φέτος η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί 3-7 Ιουνίου 2019.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.

Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος.

Η εθελοντική αυτή συμμετοχή των δερματολόγων, συμβάλλει στην πρωτογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να θεραπευτεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 215 215 8523 για να κλείσουν άμεσα δωρεάν ραντεβού με δερματολόγο.

Την εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο (3-7 Ιουνίου), τα φαρμακεία του δικτύου Green Pharmacy, θα ενισχύσουν την προσπάθεια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινού, παρέχοντας πληροφορίες και έντυπο υλικό για τη δράση.

Πατήστε εδώ για να βρείτε τώρα κοντά σας ένα φαρμακείο του δικτύου και ενημερωθείτε υπεύθυνα.