Τα φαρμακεία του δικτύου Green Pharmacy αποτελούν μέλη της συνεταιριστικής φαρμακαποθήκης – ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. Την Πέμπτη 19/03/2020, με ζωντανή σύνδεση από το προαύλιο των κεντρικών εγκαταστάσεων του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, στο Περιστέρι, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “…ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ”, ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Μίλτος Αγιούμπ, μίλησε για την επάρκεια και διανομή φαρμάκων και ειδών που αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση.

Συγκεκριμένα για τη διάθεση μασκών ανέφερε ότι αυτή εξαρτάται από τρεις παράγοντες:

  • Την ποσότητα παραγγελιών των προμηθευτριών εταιρειών σε προμηθευτές του εξωτερικού
  • Την αποδέσμευση των ποσοτήτων στα σύνορα τρίτων χωρών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Τις αποφάσεις του ελληνικού κράτους για τον τρόπο που θα διανεμηθούν οι όποιες ποσότητες παραληφθούν, με προτεραιότητα πάντα τα νοσοκομεία

Όσον αφορά τα αντισηπτικά ανέφερε ότι ναι μεν αναμένεται να παραληφθούν κάποιες ποσότητες, όμως δεν υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη και η διάθεσή τους εξαρτάται από τους παράγοντες που ανέφερε και για τις μάσκες.

Σχετικά με τα φάρμακα διευκρίνισε ότι υπάρχει επαρκής και ομαλή τροφοδοσία από τους προμηθευτές και δεν χρειάζεται αποθεματοποίηση από τους ασθενείς όπως παρατηρήθηκε τη Δευτέρα 16/3/2020, όπου η ζήτηση αυξήθηκε κατά 170% έναντι μιας κανονικής ημέρας.

Τέλος έκλεισε την παρέμβασή του αναφέροντας ότι ειδικά αυτή την περίοδο είναι κρίσιμος ο τρόπος και η ροή της τροφοδοσίας. Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ προσπαθεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, διαθέτοντας όλες τις ποσότητες που παραλαμβάνει στην εσωτερική αγορά, όπως άλλωστε κάνει πάντα, με το να εξασφαλίσει διαφανή κατανομή όλων των διαθέσιμων ποσοτήτων στα φαρμακεία που εξυπηρετεί και αποτελούν το ένα τρίτο περίπου της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Για να δείτε το σχετικό video επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ πατώντας εδώ.