Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλαδικό πρόγραμμα “Αρεταίος” που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) με τη συνεργασία της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (ΕΕΕ) και την επιστημονική εποπτεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Σκοπός αυτής της δράσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 31/05/2018, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Η εμφάνιση του ΣΔτ2 αυξάνεται σταδιακά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, και συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση της παχυσαρκίας που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας στους 3 ενήλικες είναι υπέρβαρος και ένας στους 10 είναι παχύσαρκος.

Μάθετε περισσότερα για τα στατιστικά της νόσου εδώ

Οι φαρμακοποιοί του δικτύου συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική εκδήλωση για την παρουσίαση της ενημερωτικής δράσης “Αρεταίος” και εφοδιάστηκαν με υποστηρικτικό υλικό όπως αφίσα βιτρίνας, ενημερωτικά έντυπα και stand πάγκου, έτσι ώστε να ενημερώσουν τους πολίτες με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Τα συμπτώματα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ΣΔτ2) μπορεί να εμφανίζονται αργά και σταδιακά, σε περίοδο μερικών ετών, και μπορεί να είναι τόσο ήπια ώστε να μην γίνουν αντιληπτά από τον ασθενή. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα άτομο μπορεί να έχει ΣΔτ2 για 4-7 χρόνια μέχρι τελικά να διαγνωσθεί!

Στην προσπάθεια αυτή σημαντικά συμβάλλει η πλατφόρμα www.myhealthscans.gr. Μέσα από την ηλεκτρονική συμπλήρωση ενός σταθμισμένου ερωτηματολογίου, με τη βοήθεια των φαρμακοποιών του δικτύου Green Pharmacy, γίνεται μια πρώτη ανίχνευση για την πιθανότητα ο ενδιαφερόμενος να εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω συμβουλή και παρότρυνση για επίσκεψη σε γιατρό.

Στη διαδικασία του προ συμπτωματικού “ελέγχου” μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πελάτες – ενδιαφερόμενοι κάθε φαρμακείου Green Pharmacy, ακόμα και εάν δεν είναι κάτοχοι της “Κάρτας Φροντίδας” του δικτύου.

Βρείτε κοντά σας ένα φαρμακείο του δικτύου Green Pharmacy και ενημερωθείτε υπεύθυνα εδώ!