Αυτό το καλοκαίρι, το μπλε του Αιγαίου και του Ιονίου δεν θα αλλάξει. Το πράσινο της ελιάς θα παραμείνει ίδιο. Το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού και το χρυσαφί του ελληνικού ήλιου επίσης. Ακόμη και το κατακόκκινο του καρπουζιού θα είναι όπως το θυμάστε.

Τα πιο όμορφα χρώματα των διακοπών παραμένουν πάντοτε ίδια. Δεν είναι κρίμα λοιπόν να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας που πιθανόν μόλις βάψατε; Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας κάποιες συμβουλές για το πώς τα βαμμένα μαλλιά σας θα διατηρήσουν το χρώμα τους και… καλές διακοπές!

 

Αναμονή 72 ωρών πριν το πρώτο λούσιμο

Η εξωτερική επιφάνεια της τρίχας ονομάζεται περιτρίχιο. Όταν βάφετε τα μαλλιά σας, το περιτρίχιο ανοίγει σαν “πόρτα”, επιτρέποντας τη διείσδυση του χρώματος στην τρίχα. Αν όμως λουστείτε πολύ γρήγορα, από την πόρτα αυτή είναι πιθανό να βγει και να ξεπλυθεί το όμορφο χρώμα σας. Περιμένετε 72 ώρες πριν το πρώτο λούσιμο.

 

Ενυδατική μάσκα

Απολαύσατε τις απλωτές σας στη θάλασσα ή την πισίνα, ίσως και για ώρες. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι και τα μαλλιά σας τις απόλαυσαν εξίσου! Για αυτό, όταν βγείτε από το νερό και τα μαλλιά σας αρχίζουν να στεγνώνουν, απλώστε μία ενυδατική μάσκα. Θυμηθείτε να μην εφαρμόζετε τη μάσκα στη ρίζα των μαλλιών, αλλά στο μήκος τους, ειδικά από τη μέση και κάτω. Δώστε έμφαση στις άκρες.

 

Βρέξιμο μαλλιών

Πριν μπείτε στη θάλασσα ή την πισίνα, έχετε πλέον μάθει να βάζετε στη ρουτίνα σας την εφαρμογή αντηλιακού σε κάθε στιγμή της ημέρας. Προσθέστε και μία μικρή “υπορουτίνα” για τα μαλλιά σας: βρέξτε τα με καθαρό νερό. Με αυτό τον τρόπο, τα μαλλιά θα είναι λιγότερο εκτεθειμένα στις φθορές που μπορεί να προκαλέσει το θαλασσινό νερό ή το χλώριο.

 

Όχι λούσιμο με ζεστό ή καυτό νερό

Κάποιοι το προτιμούν καυτό – τα μαλλιά σας όμως όχι. Η βαφή σας, που τόσο κουραστήκατε μέχρι να πετύχετε, κινδυνεύει από το λούσιμο με ζεστό ή (ακόμα χειρότερα) καυτό νερό. Φερθείτε ευγενικά στα μαλλιά σας, λούζοντάς τα με ελάχιστα χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, μετά το conditioner, ξεπλύνετε με κρύο νερό.

 

Ναι σε σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά

Κάποιες φορές είναι δύσκολο, μέσα σε όλο τον προγραμματισμό των διακοπών, να θυμηθείτε τα ειδικά σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά – το σαμπουάν του συντρόφου αρκεί! Όμως, δεν είναι έτσι. Τα σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά δεν περιέχουν θειικά άλατα που καταστρέφουν το χρώμα, όπως τα κοινά σαμπουάν του εμπορίου. Μην πάτε διακοπές χωρίς σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.

 

Αντηλιακά μαλλιών

Οι ακτίνες UVA και UVB δεν περιορίζονται μόνο στο δέρμα σας. Αποδυναμώνουν τα μαλλιά σας, τα αφυδατώνουν και καταστρέφουν το όμορφο χρώμα τους. Εντάξτε το αντηλιακό μαλλιών στη ρουτίνα σας. Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες ποιοτικές προτάσεις που περιλαμβάνουν από λάδι ηλίανθου και Αβησσυνίας μέχρι κόκκινο σταφύλι και ενεργή αλόη. Κάνετε την επιλογή σας και πραστατέψτε το χρώμα σας.

 

Όχι καθημερινό λούσιμο

Εάν έχετε συνηθίσει το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε – τουλάχιστον εάν θέλετε να κρατήσετε το χρώμα των βαμμένων σας μαλλιών, όπως τη στιγμή που βγήκατε από το κομμωτήριο (ή το σπίτι, αν τα βάψατε μόνες σας). Το καθημερινό λούσιμο αποβάλλει φυσικά έλαια, αλλά και ένα μέρος της βαφής σας. Μέσα σε ένα ή δύο μήνες, θα δείτε τη (δυσάρεστη) διαφορά. Δοκιμάστε λούσιμο μόνο 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

 

Heatprotective προϊόντα

Η θερμότητα από το συχνό πιστολάκι, το ίσιωμα με σίδερο ή τη χρήση συσκευών για μπούκλες μπορεί να καταστρέψει το χρώμα των μαλλιών σας. Για να αποφύγετε το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε κάποιο από τα πολλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά σπρέι θερμοπροστασίας που υπάρχουν στην αγορά.

 

Κόψιμο ψαλίδας

Οι άκρες των μαλλιών δεν κρατάνε το χρώμα και ξεθωριάζουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά. Κόψτε την ψαλίδα περίπου κάθε 6 εβδομάδες και διατηρήστε τα μαλλιά σας λαμπερά, αλλά και υγιή.

Η αρθρογραφία του δικτύου Green Pharmacy αντλεί στοιχεία μόνο από έγκυρες πηγές και επίσημους φορείς. Η αρθρογραφία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και αγωγή.

Βρείτε τώρα δίπλα σας ένα φαρμακείο του Δικτύου Green Pharmacy εδώ!